Business

Hold øje med disse 5 danske aktier efter Brexit

Brexit kommer til at præge aktiemarkedet det næste lange stykke tid, lyder det fra Nordnets investeringsøkonom Per Hansen.

Over en bred kam er aktierne herhjemme og især i Storbritannien sendt under gulvbrædderne, efter det blev officielt, at briterne melder sig ud af EU. Af de danske aktier er det specielt Mærsk og Pandora, der mærker til den største politiske krise i EU i nyere tid.

I begge tilfælde er det råvarepriser, som påvirker aktierne negativt, fortæller Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

- Mærsk rammes generelt af en lavere lyst til aktier fra investorerne. Og med briternes nej er oliepriserne faldet, og for Mærsk er det højere oliepriser, man vil have, siger Per Hansen til TV 2.

Søger mod guldet

Guldpriserne løfter sig også med briternes exit fra EU, og det slår hårdt i kursen hos Pandora, som er køber af guld og dermed rammes negativt af den nye guldpris. I skrivende stund er Pandora ned med 7,5 procent.

Tidligere på ugen fortalte verdens største kapitalforvalter Blackrock om, hvordan investorer gennem længere tid havde købt stort ind af den klassiske råvare til krisetider.

Se klippet herunder med investeringschef Wei Lin og find ud af, om guldet også i resten af 2016 vil være en fornuftig investering:

- Er du kortsigtet investor, er den dårlige nyhed, at aktierne ikke kommer til at stige markant på kort sigt, siger Per Hansen.

Kort opsummeret er det konklusionen, som de private investorer bør tage med sig ud på de kaotiske markeder i den nære fremtid, lyder det fra Per Hansen.

De danske bankaktier har også fået store stryg i løbet af dagen. Det gælder både Danske Bank, Jyske Bank og Sydbank og resten af de børsnoterede banker. Det er dog intet i forhold til de britiske finansvirksomheder, som er været nede med over tyve procent, heriblandt Barclays og Lloyd's.

Hold dig i ro

Ifølge Per Hansen skal man som investor starte med at gøre én ting, før man foretager sig noget andet.

- Standardsvaret er, at du skal tage det roligt, og det skal man også gøre her. Og så skal du gøre op med dig selv, hvor lang din investeringshorisont er. Den her nervøsitet og usikkerhed kommer nok til at præge markedet i et stykke tid, så er du kortsigtet investor, er den dårlige nyhed, at aktierne ikke kommer til at stige markant på kort sigt.

Se her, hvordan alle danskeres pensionsoparing håndterer Brexit ved at klikke på linket herunder:

Storbritannien har med afstemningen gjort det klart, at man vil ud af EU, men hvor hurtigt det kommer til at ske, står fortsat lidt hen i det uvisse.

Manden, som iagttagere ser som den oplagte arvtager til premierministerposten i Storbritannien, Boris Johnson, var tidligere i dag ude og sige, at det ikke haster med at komme endeligt ud af medlemsskabet.

Omvendt har EU's ledere gjort det krystalklart, at når man har sagt nej, så er det ud af vagten.