Brexit

Brexit rammer USA: Værste aktieåbning siden 1986

Investorerne i USA mærker konsekvenserne af det britiske farvel til EU.

I Europa har aktierne rettet sig en smule efter chok-åbningen i morges, men det får ikke de amerikanske aktier til at starte blidt.

Det brede S&P 500-indeks falder knap 3 procent fra åbningen - det er det største fald i tre årtier.

Bliv klogere på, hvordan Millionærklubben ser følgerne af Brexit ved at klikke på linket herunder:

Ifølge CNBC skal vi helt tilbage til 1986 for at se et lignende fald i S&P 500-indekset, der består af de 500 største aktier på børsen i USA.Trods den voldsomme reaktion er det dog ikke et kæmpe krisetegn, mener Chris Gaffney fra EverBank World Markets.

- Det største er, at markederne kører, og at der ikke er en likviditetskrise, siger han til CNBC.

De finansielle markeder har reageret voldsomt på det britiske nej til EU, der også har medvirket til at sende pundet langt ned over for dollaren.

Flyselskab styrtdykker

Et af de sselskaber, som bliver hårdest ramt af Brexit, er flyselskabet American Airlines, som kort efter åbningen af det amerikanske aktiemarked er faldet med over 7 procent.

Det skyldes ifølge flere amerikanske medier, at American Airlines er det flysselskab i USA, der har den største andel af sin forretning i Storbritannien. 2016 har i forvejen været hård ved det gamle flyselskab, da aktiekursen er faldet med en tredjedel siden nytår.

I Europa har det især været bankaktier, som har set rødt fra morgenstunden, og heller ikke i USA går de finansielle virksomheders aktier fra af konsekvenser fra nattens stemmeoptælling i Storbritannien.

Bank of America er således nede med over fem procent i skrivende stund, mens storbanken Morgan Stanley har taget en nedtur på over otte procent siden åbningen.

Klik på linket herunder og hør, hvorfor en mand, som er med til at forvalte 70 milliarder kroner, glæder sig over Brexit.