Business

ATP-boss: Sådan vil brexit ramme din pension

Aktierne rasler ned, og dermed er danskernes pensionsopsparinger på få timer skrumpet med milliarder. Men ingen grund til panik, lyder det fra ATP.

Investorerne bliver ofte beskyldt for at være en flokhysteriske kællinger, og i dag er de usædvanligt hysteriske.

Aktiemarkederne verden over bløder, og det går blandt andet hårdt ud over danskernes pensionsopsparinger - i hvert fald her og nu.

Men tager man de lidt længere briller på, så er dagens kraftige dyk på aktiemarkedet ikke noget, man skal bekymre sig voldsomt over. Uanset om man skal på pension om 5, 15 eller 30 år.

Sådan lyder budskabet fra ATP's direktør Carsten Stendevad i et interview med TV 2 Business.

- Vi tager det helt roligt. Det er ikke på en dag som i dag, hvor man skal gå i panik. Man shuske at have lidt perspektiv på tingene, siger han.

Han understreger, at pensionsselskaberne sammensætter deres porteføljer, så store dyk på for eksempel aktiemarkedet ikke slår bunden ud af opsparingen, og at en pensionsopsparing er en langsigtet investering: Altså er blodrøde dage på aktiemarkedet som i dag ikke noget, der spiller den store rolle for de samlede pensionsopsparinger.

- Man kan være helt tryg ved, at vi kan leve op til de gode garantier, vi har givet, siger han til TV 2 Business.

Han understreger også, at det ikke er ATP, der har holdt salgsknappen i bund fra morgenstunden og dermed bidraget til at presse aktierne i bund.

- Det er ikke os, der i dag sidder og foretager os noget, siger han til TV 2 Business.

Meget voldsomme reaktioner

- Det, vi ser, afspejler den her utrolige usikkerhed, som alle europæere og hele verden går i møde -  omkring Storbritanniens rolle, omkring det europæiske projekt, omkring den europæiske økonomi. Så får vi de her voldsomme reaktioner, hvor man ligesom sælger alt, der er risiko i og flytter over i mere sikre havne, siger Carsten Stendevad.

Carsten Stendevad lægger ikke skjul på, at investorerne efter hans mening har været lige lovligt hysteriske i dag.Han understreger dog, at han forventer, at den meget anspændte stemning på finansmarkederne vil fortsætte en rum tid endnu.