Business

YouSee giver sig efter pres: Dansk niche-kanal forbliver i grundpakken

Efter politisk pres beholder tv-mastodonten den lille kanal i sin grundpakke, oplyser Dansk Folkeparti.

Der er godt nyt til de af TDC's tv-kunder, der holder af programmer som Campingmagasinet, Jagtmagasinet, Kolonihaveliv og Schlagerbox. TDC-selskabet Yousee beholder nemlig tv-kanalen DK4 som en del af sin grundpakke.

Det sker efter pres fra politisk side, oplyser Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus.

- Det er en lille, dansksproget nichekanal, der leverer public service-programmer, som DR faktisk ikke leverer, selv om de måske burde være forpligtet til det. DK4 gør noget godt, både for tv og for det kulturelle i Danmark, siger han.

Forenet folketing

Tilbage i februar skrev Folketingets medieordførere et fælles brev til TDC med en opfordring til at beholde DK4 i grundpakken hos Yousee, der er Danmarks største tv-leverandør.

- TDC havde tænkt sig at stoppe aftalen med DK4. Jeg tog sagen op med ministeren, og der blev skrevet et fælles brev fra Folketingets medieordførere til TDC, forklarer Morten Marinus.

DK4 kan indtil videre vide sig sikker på en plads i grundpakken frem til næste medieforlig, som træder i kraft i 2019. 

- Herefter må vi se, om vi kan hjælpe dem på en eller anden måde. Det kunne være en forhøjelse af public service-puljen, siger Morten Marinus. 

TDC glæder sig

TDC's mediedirektør, Christian Morgen, glæder sig over det, han betegner som en "mindelig løsning". 

- Kulturministeren og medieordførerne fra alle Folketingets partier har meddelt, at man vil forsøge at finde en løsning der indebærer bedre økonomiske muligheder for kommercielle (dvs. ikke statsejede) tv-kanaler der har public service indhold.

- Den løsning forventes med det kommende medieforlig, der skal træde i kraft i 2019. Der er ikke yderligere tilgængelige informationer herom på nuværende tidspunkt, udtaler han i en skriftlig kommentar.