Business

Medie: Nykredit vil slække kundernes indflydelse.

Fortrolige dokumenter afslører, at foreningen Nykredit er klar til at opgive kundekontrollen med realkreditselskabet efter en børsnotering.

Nykredits ledelse har i al hemmelighed fået den øverste myndighed, repræsentantskabet, der består af kunderne i banken, til at acceptere, at det kan blive nødvendigt at opgive det absolutte flertal og dermed den bestemmende indflydelse i realkreditselskabet. Det skriver Finans.

Det er sket, samtidig med at ledelsen gentagne gange udadtil har fastslået, at det er vigtigt, at kunderne også efter den planlagte børsnotering beholder aktiemajoriteten og dermed det afgørende ord i det sidste kundeejede danske realkreditselskab. Det fremgår af interne og fortrolige dokumenter, som Finans er i besiddelse af.

Opkøb af andre banker

En bankekspert er ikke i tvivl om, hvorfor ledelsen har givet sig selv lov til at smide aktiemajoriteten.

- Det handler selvfølgelig om, at Nykredit vil have koncernens bank til at vokse, og så er det rart at have adgang til kapital, hvis der opstår mulighed for at købe andre banker,« siger Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet til Finans.

Og muligheden kan hurtigt opstå.

- Man kan godt tænke sig, at Nykredit relativt hurtigt efter børsnoteringen vælger at gå efter et opkøb af eksempelvis Sydbank og Spar Nord og måske også Den Jyske Sparekasse,« siger Lars Krull.

Foreningen Nykredit afviser, at der er aktuelle planer om opkøb.