Business

Mærsk fyrer topchefen

A. P. Møller - Mærsk har udnævnt Søren Skou som ny administrerende direktør for Mærsk Gruppen. Han erstatter Nils Smedegaard.

Den nye topchef Søren Skou har hidtil været øverste direktør hos containerrederiet Maersk Line, men kommer med virkning fra 1. juli til at overtage den post, som Nils Smedegaard har siddet på siden december 2007.

- På vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke Nils Smedegaard Andersen for de betydelige resultater han har frontet i forhold til Gruppens internationale vækst, og styrkelsen af kundefokus og konkurrenceevnen i forretningsenhederne, samt forenklingen af governance og den øgede gennemsigtighed og kommunikation med vores interessenter, siger bestyrelsesformand i Mærsk Michael Pram Rasmussen i en pressemeddelelse.

Ny chef hentes internt

Søren Skou blev ansat i A.P. Møller - Mærsk i 1983 og har været medlem af direktionen i A. P. Møller - Mærsk A/S siden 2006. I 2012 blev han udnævnt til administrerende direktør for Maersk Line. Søren Skou forbliver i denne stilling samtidig med sin stilling som CEO for Mærsk Gruppen.

- Søren har stor forretningsforståelse og indgående kendskab til Gruppens forskellige forretningsområder, og har med succes omstruktureret de virksomheder, han har ledet. Bestyrelsen kender Søren som en respekteret og vidende leder med evnen til hurtigt at tilpasse til ændringer i markedet i tæt samarbejde med Bestyrelsen, Direktionen og medarbejderne," udtaler bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen i pressemeddelelsen.