Her er fødevarerne med de største prisfald den seneste måned

Der er stadig forsinkelse på udviklingen i priserne, fortæller kommerciel direktør.

For mange danskere har inflationen sikkert kunnet mærkes i indkøbskurven det seneste år.

En af de helt store syndere har været de kraftigt stigende priser på madvarer.

Men nu viser de seneste inflationstal for august, at fødevarepriserne modsat har været med til at trække inflationen ned på det laveste niveau i to år.

Blandt de ti fødevarer med størst prisfald den seneste måned finder man chips, frossen frugt og frosne skaldyr øverst på listen.

Længere nede kommer mere basale fødevarer som æg, smør og kartofler, som også har givet mindre udslag ved kasseapparatet den seneste måned.

Forsinkelse på prisfaldene

Supermarkedskæden Coop er et af de steder, der nu kan melde om lavere priser. Det fortæller Jeff Salter, der er direktør for kommerciel, kategori & vareansvarlighed hos Coop, til TV 2.

- Energipriserne er faldende og råvareprisindekserne på alt fra kakao, sukker, korn og mælk falder også, og det begynder at sætte sig i priserne nu.

Han fortæller, at der dog stadig er en masse forsinkelse på udviklingen i priserne – blandt andet fordi der stadig er købsaftaler med leverandørerne, som bygger på tidligere priser.

Alligevel kan kunderne i Coop godt forvente lavere priser på skiltene, fortæller Jeff Salter.

- Vi arbejder alt, hvad vi kan for at sænke priserne, fortæller han.

Fødevarer drev inflationen før

I alt er fødevarepriserne faldet med 1,4 procent fra juli til august i år.

For bare et par måneder siden var det ellers fødevarepriserne, der var de helt store drivkræfter bag inflationen, lyder det blandt andet fra Las Olsen, der er cheføkonom hos Danske Bank.

Trods et fald i den månedlige opgørelse af inflationen ligger fødevarepriserne dog stadig højere nu, end de gjorde for et år siden.

Sammenlignet med samme måned sidste år er fødevarepriserne for august 4,6 procent højere i år.