SAS sat "under tvangsopløsning" på grund af fejl

Der er i øjeblikket røde tal på bundlinjen hos SAS. Først i 2024 forventer flyselskabet et overskud.

Problemerne fortsætter for luftfartsselskabet SAS, der det seneste år er blevet ramt af adskillige kriser.

Denne gang betød en fejl fra ledelsens side, at SAS i cvr-registret, der indeholder information og data om danske virksomheder, i nogle timer fredag stod til at være "under tvangsopløsning".

Fejlen skyldtes ifølge SAS' pressechef, Alexandra Lindgren Kaoukji, at virksomheden ikke havde indleveret årsregnskabet til Erhvervsstyrelsen inden tidsfristen.

- Vi forventer, at det hele bliver bragt i orden og håndteret i næste uge. Vi er i tæt dialog med Erhvervsstyrelsen. Det har dog ingen påvirkning på vores operation eller vores virksomhed i øvrigt, siger hun til TV 2.

Hun tilføjer, at årsregnskabet nu er blevet sendt til Erhvervsstyrelsen.

Det tog dog ikke en uge at løse problemet. Selskabet står allerede fredag aften ikke længere i cvr-registret til at være "under tvangsopløsning".

Ledelsen har ansvaret

I SAS' årsrapport fremgår det også, at regnskabet ikke er sendt til Erhvervsstyrelsen inden for årsregnskabslovens indsendelsesfrist.

- Virksomhedens ledelse kan ifalde ansvar herfor, står der.

Erhvervsstyrelsen vil ikke kommentere den specifikke sag, men oplyser til TV 2, at hvis et regnskab leveres for sent, bliver virksomheden automatisk sendt til tvangsopløsning.

Så snart regnskabet er registreret, vil det ikke længere fremgå af cvr-registret, lyder det.

Røde tal og spareplan

SAS er det seneste år blevet ramt af adskillige kriser, og der er i øjeblikket røde tal på bundlinjen.

Flyselskabet har i andet kvartal et nettounderskud på godt 1,5 milliarder svenske kroner svarende til 980 millioner danske kroner.

Det viser selskabets halvårsregnskab, der løber fra perioden november 2022 til april i år.

Regnskabet, som viser det 14. kvartalsunderskud i træk, kommer på et tidspunkt, hvor det kriseramte flyselskab er i gang med en konkursbeskyttelsesproces i USA – en såkaldt chapter 11-proces.

Samtidig har selskabet gang i en plan om at spare ved navn SAS Forward.

SAS forventer et underskud i hele 2023-regnskabet. Men i 2024 forventer SAS et overskud blandt andet på baggrund af sparetiltagene.