Business

Millionerne strømmer ind hos Hotel d'Angleterre

Sidste år tjente Hotel d'Angleterre 26 millioner kroner. Det er hotellets bedste resultat siden 2016.

Det femstjernede Hotel d'Angleterre, der har en placering midt i København, er kommet fornuftigt på den anden side af coronaepidemien.

Sidste år tjente hotellet knap 26 millioner kroner, hvilket er det bedste resultat siden 2016. Det viser årsregnskabet.

Til sammenligning blev det til et samlet underskud på næsten 16 millioner kroner, hvis man lægger resultaterne for både 2020 og 2021 sammen.

Som hos de fleste andre i hotel- og turistbranchen satte coronaepidemien og de medfølgende restriktioner dybe spor hos det ikoniske hotel.

En pludselig opblomstring i branchen har være tiltrængt, men det har også skabt udfordringer i forhold til rekruttering, oplyser Hotel d'Angleterre i regnskabet.

- Rekruttering forblev igennem 2022 en udfordring for ledelsen på d'Angleterre, primært på grund af den hastigt tilbagevendende efterspørgsel og markedets uforudsigelighed, lyder det.

Hotellet oplyser ikke, hvor høj omsætningen endte med at blive sidste år.

Men bruttofortjenesten, som er omsætningen fratrukket de direkte omkostninger forbundet med salg, er i 2022 vokset til 144 millioner kroner.

I 2019 - året inden coronapandemiens indtog - landede bruttofortjenesten på 110 millioner kroner.

Når hotellets ledelse kigger fremad, er den ganske optimistisk. Derfor forventer man et år, som ligner 2022.

- Vi er dog forsigtige grundet fortsat stigende omkostninger og inflation, som ledelsen adresserer kontinuerligt, lyder det.