Business

Forligsmanden vil overtage overenskomstforhandlinger

Det er mindre områder såsom vaskeri-medarbejdere, der mangler at lande en aftale.

Deadlinen er sat.

Hvis ikke der er indgået forlig om de sidste overenskomster inden søndag 19. marts klokken 12, vil forligsmanden Jan Reckendorff overtage.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forligsinstitutionen.

- Jeg agter tirsdag d. 21. marts at indlede centrale forhandlinger med DA og FH om en samlet mæglingsskitse, der blandt andet vil indeholde vilkårene for de overenskomster, hvor der ikke er opnået enighed.

Forligsmanden ønsker altså at indlede forhandlingerne om den samlede mæglingsskitse med Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation.

En mæglingsskitse samler de områder op, hvor parterne ikke har kunnet blive enige.

Lyn-analyse

Det er en meget, meget interessant melding. De 92 procent af aftalerne, der er i hus, viser, at det hele er gået betydeligt nemmere, end nogen havde troet. Vi kan se dominobrikkerne vælte over alt på fladen i øjeblikket, for der kommer flere og flere aftaler i hus - også nogle, man regnede med blev rigtig svære. Det interessante ved Jens Reckendorfs melding er, at han giver parterne en sidste chance. De kan frem mod søndag kæmpe sig frem til en løsning. Hvis det ikke lykkes, kommer der en fejebakke bestående af DA og FH og laver en forligsskitse, som samtlige skal stemme om på arbejdsmarkedet.

"Meget kort varsel"

Indtil nu er der indgået forlig på overenskomstområder, der omfatter flere end 92 procent af de involverede lønmodtagere.

Det er mindre områder såsom vaskeri-medarbejdere, der mangler.

De parter, der ikke er enige og endnu ikke får hjælp af forligsmanden, må forvente at blive indkaldt til forhandlinger i Forligsinstitutionen med "meget kort varsel" efter søndag klokken 12 medmindre andet er aftalt. Det fremgår af pressemeddelelsen.