Business

I dag lukker Weshare

Weshare lukker, da den ikke bliver brugt nok. Mobilepay anslår, at en lignende funktion vil dukke op om et års tid.

Man er på ferie med sine venner, og udgifterne til middage, solcreme og parkeringsbilletter flyver rundt i et stort virvar.

Med appen Weshare, som den kendte betalingsapp Mobilepay står bag, kan man dog nemt dele udgifterne mellem sine venner.

Eller det kunne man.

For 1. februar lukker betalingsappen endeligt, hvilket blev annonceret i slutningen af sidste år.

Det er der en række grunde til, fortæller Peter Kjærgaard, der er presseansvarlig for Mobilepay. Tilbagemeldingerne var positive fra folk, når de brugte Weshare. Det gjorde de bare uhyre sjældent.

- Det er paradokset: Folk er vilde med den, når de endelig bruger den, men faktisk bruger folk den ikke meget. Folk bruger den to-tre gange om året, når man er med venner på ferie eller weekendtur. Ellers bruger man den ikke, siger han til TV 2.

En ny løsning kan være på vej

Weshare har godt 1,2 millioner registrerede brugere, men kun omtrent halvdelen har brugt appen i løbet af det seneste år.

At holde liv i en app, der bliver så sparsomt benyttet, er derfor ikke gangbart, lyder det.

- Den platform, den er på nu, kan vi ikke beholde. Den har vi under alle omstændigheder skullet udfase, og vi har flyttet løsninger over på en anden og meget mere moderne platform, siger Peter Kjærgaard.

Dertil kommer overvejelser om, hvorvidt appen er udfordringerne og investeringerne værd, og at det ville blive dyrt at opdatere tjenesten, så den står mål med gældende med gdpr-regler og sikkerhed.

- Det kunne vi godt finde løsninger på, hvis Weshare blev brugt i stor stil, men det er slet, slet ikke tilfældet, siger Peter Kjærgaard.

Mobilepay står til at skulle fusionere med den norske mobilbetalingstjeneste Vipps. Det skal gøre det muligt at overføre penge på tværs af de nordiske landegrænser.

Fusionen har sat gang i flere nye funktioner og ændringer hos Mobilepay. Selvom muligheden for at dele eksempelvis ferieudgifter forsvinder i skikkelse af Weshare, vil noget lignende blive præsenteret i fremtiden.

- Der kommer noget Weshare-lignende, som kommer til at ligge i Mobilepay-appen. Vi forventer, at vi migrerer den her app i første kvartal 2024. Så om godt et år, siger Peter Kjærgaard.

Hvis brugere har uafsluttede regnskaber i Weshare, vil de fra 1. februar og frem til 1. maj kunne eksportere afregningerne via Mobilepay.

Hvordan man gør, har selskabet lavet en beskrivelse af her.