Business

Aldi bestormet af kunder

I december meddelte discountkæden, at de lukker alle deres butikker i Danmark.

Før var Aldi ikke den mest populære butik for danskerne at handle dagligvarer i, men nu holder discountkæden ophørsudsalg, og så strømmer kunderne til.

- Det er gået over alt forventning. Folk er rigtig sultne efter de her gode rabatter, siger kommunikationschef i Aldi Louise Wendelbo til TV 2.

13. januar gik den første Aldi i luften med ophørsudsalget, en uge senere kom yderligere 10 butikker til, og fredag denne uge bliver endnu 19 butikker koblet på.

I alt skal 59 af Aldis butikker landet over igennem et ophørsudsalg.

Tilbuddene foregår på den måde, at varerne først bliver sat ned med 30 procent i tre dage, så 50 procent i to dage og de sidste to dage er der så 70 procent at spare.

De mest populære varer

Tilbudsmetoden er gået så godt, at alle 10 butikker, der startede udsalg fredag i sidste uge, kunne melde udsolgt – og dermed lukke – allerede tirsdag og onsdag, oplyser Aldi.

De tilbudshungrende danskere har især tømt hylderne for friske madvarer som mejeriprodukter, pålæg, kød, frugt og grønt.

Men også de ting, der kan holde lidt længere, har været populære. Ris, mel, olie, toiletpapir og dyremad har været at finde i Aldi-kundernes kurve.

Der er dog også nogle varer, der har vist sig at være mindre populære under udsalget. Nonfood som tøj, legetøj og haveredskaber ryger ikke så hurtigt som madvarerne, fortæller Louise Wendelbo.

Kunderne har ikke altid strømmet til

Selvom kunderne strømmer til og danner køer uden for butikkerne inden åbningstid, er det langt fra en velkendt situation for de danske Aldi-butikker.

I mange år har koncernen kæmpet med underskud og havde sidste år et minus på 393 millioner. Det fik i december Aldi til at melde ud, at de lukker alle deres 188 butikker i Danmark.

At kunderne nu er vilde efter Aldis tilbud, kan ifølge kommunikationschef Louise Wendelbo skyldes, at folk er pressede på økonomien og derfor i højere grad jagter de gode tilbud.

- Selvfølgelig kan man gøre en god handel, men der er også nogen, der bare synes, det er lidt spændende at se, hvad man kan få med hjem, fortæller Louise Wendelbo.

Den første Aldi-butik åbnede i Danmark i 1977. Det var den første discountkæde herhjemme.

Det er kun 59 af de 188 Aldi-butikker, der lukker helt. Norske Rema 1000 overtager lokalerne efter 114 af Aldis butikker. Samtidig overtager Rema 1000 også 1600 af Aldis cirka 2800 medarbejdere.