Business

Microsoft nedlægger 10.000 stillinger

Udsigten til recession får Microsofts kunder til at udvise forsigtighed, siger topchef om nedskæringer.

Den amerikanske it-gigant Microsoft skal skære 10.000 job i år, meddeler selskabet.

Det svarer til lidt under fem procent af de i alt 221.000 ansatte, som Microsoft har på verdensplan. 99.000 af dem er ansat uden for USA.

Årsagen er "makroøkonomiske forhold og skiftende prioriteringer hos kunderne", meddeler Microsofts ledelse.

I en meddelelse til medarbejderne skriver direktør Satya Nadella, at Microsofts kunder vil "optimere deres digitale udgifter for at få mere ud af mindre".

Kunderne ønsker også at "udvise forsigtighed, idet nogle dele af verden er i recession, og andre dele forventer en", skriver Nadella videre.

Microsoft vil fortsat investere både penge og talent på strategiske områder som kunstig intelligens, tilføjer topchefen.

Nedskæringerne, der vil ske inden udgangen af tredje kvartal i år, er langt mere omfattende end de knap tusind fyringer, Microsoft ifølge mediet Axios gennemførte sidste år.

De kommer oven i titusindvis af andre afskedigelser i it-sektoren generelt.

Blandt andet har en af Microsofts konkurrenter, Amazon, varslet nedlæggelse af 18.000 job.

Begge leverer blandt andet cloud-løsninger til virksomheder over hele verden.

Et andet it-selskab, Palantir Technologies, sagde tidligere i denne uge, at det står højt på dets kunders prioriteringslister at spare på netop dette område.

I forvejen har Microsoft og andre it-selskaber oplevet en nedgang i efterspørgslen efter bærbare computere og tilhørende software.