Investorerne tager godt imod Teslas prisfald

Teslas kursstigning er et tegn på, at investorerne ser store prisfald som et offensivt træk, mener økonom.

Tesla-aktien steg over syv procent tirsdag. Det sker, efter at selskabet har sænket priserne markant på flere populære modeller.

Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, er kursstigningen et tegn på, at investorerne tolker prisnedsættelserne positivt.

- Investorerne sender et stærkt tillidsvækkende signal. De tror, at lavere priser er et offensivt træk, siger han.

Prisfaldene er på op til 27 procent og kan ifølge Per Hansen være et udtryk for to ting.

Flere mulige grunde til prisfald

Enten er det fordi efterspørgslen efter Tesla-biler er lav, og selskabet ønsker at drive den op.

Den anden mulighed er, at fordelene, ved at Tesla producerer flere biler, er sĂĄ store, at selskabet nu vil lade det komme kunderne til gode og samtidig presse konkurrenterne.

I 2022 leverede Tesla 1,3 millioner biler. Det var en stigning på 40 procent sammenlignet med året før. Alligevel ramte det under markedets forventninger, og det forårsagede yderligere kursfald for selskabet.

- Investorerne hĂĄber, at vi har set de laveste aktiekurser for Tesla, og at den nedtur, vi sĂĄ i 2022, var kulminationen pĂĄ det. Og det er ikke helt urealistisk, siger Per Hansen.

Aktie i fritfald

Tesla-aktien faldt sammenlagt næsten 70 procent i 2022.

Når Tesla offentliggør dets årsregnskab onsdag i næste uge, holder investorerne særligt øje med en ting, mener Per Hansen. Det er, hvor mange biler Tesla forventer at levere i 2023.

- Det giver et indtryk af, om momentum stadig er godt, eller om Tesla regner med at blive ramt af den globale økonomiske afmatning, siger han.