Efterspurgt fedmemiddel er nu til salg i Danmark

Mandag lanceres fedmemedicinen Wegovy i Danmark. I USA gav stor efterspørgsel i 2021 forsyningsproblemer.

Et meget efterspurgt fedmemiddel kan fra mandag købes i Danmark som land nummer to i verden. Det er midlet Wegovy fra Novo Nordisk, der bliver lanceret på det danske marked.

Det skriver Berlingske og MedWatch.

Medicinalselskabets danske landechef, Jeppe Thiesen, siger til MedWatch, at de er stolte og glade for at bringe produktet til markedet.

- Vi ved, at der er mange danskere med svær overvægt, som gentagne gange har forsøgt at tabe sig, men har svært ved det, siger han til mediet.

Fedmemedicinen fra den danske medicinalgigant har hidtil alene været på markedet i USA, og Danmark er således land nummer to, det kommer til.

Det kræver en recept fra lægen at få medicinen, der skal hjælpe svært overvægtige med at tabe sig. Midlet blev mødt med en overvældende efterspørgsel, da det blev rullet ud på det amerikanske marked i 2021.

Folk skal selv betale

Der var så mange, der ville have fat i produktet, at der opstod forsyningsproblemer, og Novo Nordisk måtte stoppe markedsføring af produktet for en periode.

OgsĂĄ problemer hos en ekstern producent skubbede yderligere til forsyningsproblemerne. Novo Nordisk forventer dog i slutningen af dette ĂĄr at have helt styr pĂĄ leveringerne af alle doserne af Wegovy i USA.

Midlet Wegovy er godkendt til behandling af personer med et bmi over 30 eller et bmi på 27 i kombination med følgesygdomme som blandt andet diabetes.

Danmark giver ikke tilskud til Wegovy. Dermed skal de, der vil indtage lægemidlet, selv betale for det.

En opstartsbehandling med produktet koster ifølge medierne 47 kroner om dagen. På månedsbasis løber det op i cirka 1500 kroner ifølge Berlingske.