Priserne stiger

Lønstigninger som svar på inflation kan give problemer, advarer ekspert

Flere store danske virksomheder har givet deres ansatte lønstigninger eller tillæg for at imødekomme de stigende priser.

Det kan blive problematisk, når virksomheder giver lønstigninger eller særlige inflationstillæg til deres ansatte.

Det kan nemlig bidrage til yderligere inflation, lyder det fra en ekspert.

Flere virksomheder har på det seneste reageret på de stigende priser ved at give deres ansatte en lønstigning eller et engangsbeløb til at hjælpe dem med at få privatøkonomien til at hænge sammen.

Legetøjsfabrikanten Lego giver fra 1. oktober en lønstigning på 3,5 procent. Det sker som en fremrykning af en planlagt lønregulering i 2023.

Teknologivirksomheden Linak har givet alle deres ansatte et inflationstillæg på 5000 kroner, og medicinalgiganten Novo Nordisk har besluttet at fremrykke forårets lønregulering for 50.000 ansatte.

Vidtrækkende konsekvenser

På et pressemøde onsdag advarede Nationalbanken netop om, at de stigende priser kan føre til en såkaldt løn-pris-spiral.

Altså netop et scenarie, hvor virksomheder giver mere i løn.

Hvilket fører til øgede produktionsomkostninger.

Hvilket igen fører til højere priser.

Og så forfra igen.

- Det kan have vidtrækkende konsekvenser for dansk økonomi, lød det onsdag fra Nationalbankens direktør, Lars Rohde.

Det er Birthe Larsen, ph.d. i økonomi og lektor på Økonomisk Institut ved CBS, grundlæggende enig i.

Hun peger på yderligere en grund til, at lønstigninger i den nuværende situation kan være problematiske.

- Problemet er, hvis det hæver lønniveauet generelt, og mange virksomheder føler sig nødsaget til at hæve lønniveauet for at tiltrække arbejdskraft, siger Birthe Larsen til TV 2.

Ikke ”super bekymret”

Der er dog to grunde til, at hun på nuværende tidspunkt ikke er ”super bekymret”.

Først og fremmest er reallønnen faldet markant i løbet af det seneste år, og priserne er steget meget mere end lønniveauet, forklarer Birthe Larsen.

Derfor ser hun ingen akutte tegn på en løn-pris-spiral lige nu.

Desuden er eksemplerne på lønstigningerne i de danske virksomheder på et relativt lavt niveau i forhold til inflationen.

Inflationen er i øjeblikket på 9,9 procent, og Legos lønstigning er på 3,5 procent.

- Hvis de enkelte virksomheder opsluger lønstigningen selv – og altså ikke sætter deres priser op samtidig – er jeg ikke voldsomt bekymret, siger hun.

Vil støtte kollegaer

Hos Lego gælder den fremrykkede lønstigning alle ansatte verden over for at støtte de ansatte og deres familier i en tid, hvor leveomkostningerne er høje.

Lønstigningen glæder 3F.

- Vi er selvfølgelig glade for, at Lego har besluttet at give ekstra løn. Det er jo også en virksomhed med et ganske stort overskud. Det betyder, at de ansatte næsten kan bevare deres realløn. Men den er selvfølgelig ikke sikret, hvis inflationen fortsætter med at være så høj, siger Villy Nielsen, formand for lokalafdelingen i 3F Varde-Billund, til Fagbladet 3F.

Novo Nordisk begrunder ifølge mediet Medwatch deres beslutning om at fremrykke en lønregulering med, at de gerne vil "støtte kolleger, der står over for stramme husholdningsbudgetter på grund af den stigende inflation".

Linak ønsker ikke at uddybe baggrunden for deres beslutning om at udbetale et inflationstillæg.