Inflation

Timelønnen er steget med 3,8 procent - højeste stigning i 13 år

Kombinationen af høj inflation og et brandvarmt arbejdsmarked er en mulig årsag til lønstigningerne.

Timelønnen er steget med 3,8 procent på DA-området i årets første kvartal. Det viser ny statistik fra Dansk Arbejdsgiverforening.

DA-området er det toneangivende område inden for det private arbejdsmarked.

Det er den højeste lønstigning på DA-området i 13 år – sidst lønnen steg ligeså meget, var nemlig i 2009.

- Det er blandt andet de seneste kvartalers mangel på arbejdskraft og den stigende inflation, som vi nu ser slå igennem på lønudviklingen, skriver Anders Borup Christensen, cheføkonom i Dansk Arbejdsgiverforening, i en pressemeddelelse.

Inflation og et arbejdsmarked i brand

Selvom lønstigningerne er de højeste i mange år, er det ikke nok ifølge Erik Bjørsted, der er cheføkonom hos fagforeningen Dansk Metal.

- En lønstigning på 3,8 procent rækker ikke langt i denne tid. Priserne er nemlig vokset betydeligt kraftigere end lønningerne, og derfor er reallønnen faldet, forklarer han.

Inflationen er i øjeblikket tårnhøj, og i april var priserne 6,7 procent højere, end de var sidste år, hvilket ikke er set i Danmark siden 1984.

Det, kombineret med et brandvarmt arbejdsmarked, kan være medvirkende til, at danskerne ønsker mere i løn – og at arbejdsgiverne efterkommer ønsket.

En eksplosion i henvendelser

Tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen steg for 14. måned i træk, da yderligere 16.000 personer kom i arbejde fra februar til marts. Ledigheden nærmer sig dermed bundrekorden fra 2008.

Det betyder ifølge Erik Bjørsted, at lønmodtagerne har gode lønforhandlingsvilkår.

- Virksomhederne mangler arbejdskraft, og ’markedsprisen’ på arbejdskraft er steget – fuldstændig som vi ser det i supermarkedet, når vi køber mælk. Arbejdsgiverne får derfor svært ved at afvise lønkravene, siger han.

I sidste uge beskrev TV 2 en undersøgelse fra konsulenthuset Ballisager, der viste, at danskerne nu skeler mere til lønnen, end de har gjort tidligere, når de skal skifte arbejde. Faktisk er lønnen i øjeblikket det vigtigste parameter i et jobskifte, viste undersøgelsen.

- Vi har oplevet en eksplosion i henvendelser fra medlemmer, som gerne vil tale mere om løn og om, hvad de kan få i lønningsposen, sagde Sara Vergo, Djøfs formand, til TV 2 dengang.

Udfordring for arbejdsgiverne

De stigende lønninger og danskernes interesse for lønnen kan blive udfordrende for de danske arbejdsgivere, siger Anders Borup Christensen.

- De øgede udgifter til løn kommer oveni, at virksomhederne allerede er presset af højere råvarepriser, siger han.

Han fortæller, at vi kan risikere, at virksomhedernes konkurrencekraft i udlandet svækkes, og at den svækkede konkurrenceevne sammen med inflation, stigende renter og stor usikkerhed om udfaldet af krigen i Ukraine er en "giftig cocktail", der "risikerer at bremse fremgangen i dansk økonomi".

Det er Erik Bjørsted fra Dansk Metal dog ikke enig med ham i:

- Trods krigen i Ukraine har virksomhederne råd til højere lønstigninger. I industrien har de ansatte i en årrække formået at producere mere og mere per arbejdstime, men lønnen er ikke steget i samme tempo, siger han.

Det er ifølge Dansk Arbejdsgiverforening brancherne 'fremstilling' og 'service', som trækker lønstigningerne.

For bygge- og anlægsbranchen er stigningerne i lønomkostningerne uændrede.