Coronavirus

Nye coronaregler er en "kæmpe lettelse" for virksomheder

Flere dele af erhvervslivet har gennem de seneste dage opfordret til at lempe reglerne.

Mandag blev reglerne for corona-isolation lempet med øjeblikkelig virkning.

Nu kan man afslutte sin selvisolation, når man ikke længere har symptomer på coronavirus, og der er gået fire dage fra man blev testet.

Derudover skal nære kontakter nu slet ikke i isolation. I det danske erhvervsliv bliver den besked modtaget med åbne arme.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening kalder administrerende direktør Jacob Holbraad det ”meget positivt”, at flere danskere nu kan komme tidligere tilbage på arbejde.

- Enormt mange har været hjemsendt - endda mange raske. Det udfordrer i høj grad mange arbejdspladser, der i forvejen lider af stor mangel på medarbejdere, skriver han på Twitter.

En kæmpe lettelse

Ifølge Jakob Brandt, der er administrerende direktør i SMVdanmark, er lempelsen ”en kæmpe lettelse”.

Det gælder særligt for malerne, tømrerne, frisørerne og hele detailhandlen, hvor det ikke er muligt at arbejde hjemmefra.

- Vi har fået meldinger fra mange medlemsvirksomheder, der må aflyse eller udskyde aftaler med kunder, fordi deres medarbejdere er isoleret derhjemme, siger Jakob Brandt i en skriftlig kommentar.

- Ikke nødvendigvis fordi de selv er syge, men fordi for eksempel kæresten eller ægtefællen er det.

Dansk Erhverv: Tab bliver næsten halveret

Efter at blandt andre Storbritannien forkortede isolationsperioden fra syv til fem dage, opfordrede Dansk Erhverv i sidste uge til at gøre det samme i Danmark.

Lars Ramme Nielsen, der er markedschef for oplevelse og velfærd i Dansk Erhverv, er derfor ”rigtig glad” for beslutningen.

- Den seneste uge har det kostet mere end tre milliarder unødvendige kroner i produktionstab. Med det her bliver tabet næsten halveret fremover, siger han til TV 2.

Dansk Erhvervs egne beregninger vise, at flere end 200.000 danskere lige nu er taget ud af arbejdsstyrken, fordi de enten som smittede eller nære kontakter er i isolation.

Det går ifølge markedschefen hårdt ud over erhvervslivet – særligt i en tid, hvor der i forvejen er stor mangel på arbejdskraft.

- Når flere hundrede tusinder lønmodtagere må blive hjemme, er det til stor skade for danske virksomheder, siger Lars Ramme Nielsen.