GO'

Dansker særligt udvalgt til kursus hos Barack Obama

Sahra-Josephine Hjorth driver en læringsplatform med knapt en million brugere fordelt over hele verden.

Sahra-Josephine Hjorth var klar til at boarde i lufthavnen i Washington D. C. med sine to sønner, da der tikkede en mail ind på telefonen:

- Tillykke. Du er blevet udvalgt til The Barack Obama Foundation's Leaders Program.

Det kom som en kæmpestor overraskelse for hende.

- Jeg fik lidt kriller i maven, og det har jeg stadigvæk, fortæller Sahra-Josephine Hjorth i ’Go’ morgen Danmark’.

Danske Sahra-Josephine Hjorth er direktør og medstifter af IT-virksomheden CanopyLAB, der er en digital læringsplatform med næsten en million brugere.

Alligevel havde hun ikke turdet håbe på, at hun ville blive en blandt de 34 udvalgte ledere fra Europa, som hver onsdag det næste halve år vil modtage undervisning fra blandt andet Barack og Michelle Obama online.

- I aften har vi to timer sammen med ham, der har skrevet alle Obamas taler. Der handler det om at finde ud af, hvad vores kerneværdier og budskaber er, og hvordan vi bedst kan formidle dem til folk, forklarer Sahra-Josephine Hjorth.

Om programmet

The Obama Foundation Leaders Europe Program er et seks måneder langt kursus om lederskab, hvor 34 ledere fra 34 forskellige lande i Europa på ugentlig basis mødes online og får undervisning. 

Programmet kører programmet i både Asien, Afrika og Europa og har på nuværende tidspunkt mere end 700 ledere i deres alumnifællesskab.

Hun håber, at hun kan blive en del af en ny ledelsesgeneration i IT-industrien med mere inklusion og transparens som værdier, og så vil hun gerne inspirere andre kvinder, som Michelle Obama har inspireret hende, lyder det.

Prikket af Anders Fogh

For at blive en del af ledelsesprogrammet skal man indstilles – man kan altså ikke ansøge om at komme med.

Derfor vidste Sahra-Josephine Hjorth også godt, at der var en mulighed for, at hun ville modtage en invitation.

Jeg har jo haft en lang flirt med Obama

Sahra-Josephine Hjorth, direktør og medstifter, CanopyLAB

I sommer prikkede den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen hende nemlig på skulderen til et ledelsesseminar og spurgte, om hun var interesseret i at blive indstillet til den danske plads af ham.

Og hvad der dengang var en lille mulighed, er nu blevet til virkelighed.

Sahra-Josephine Hjorth har fået mulighed for at stille spørgsmål og ønske undervisningsemner til sit forbillede, Barack Obama.

- Jeg har jo haft en lang flirt med Obama, men jeg er ikke sikker på, at han ved det. Jeg har været frivillig under hans valgkamp, da jeg var studerende og boede i USA, fortæller hun.

Vil være et forbillede

Men Sahra-Josephine Hjorth er ikke kun inspireret af Barack Obama, som hun særligt beundrer for hans evne til at rumme forskellighed.

Michelle Obama har nemlig også været en stor rollemodel for Sahra-Josephine Hjorth.

For den tidligere førstedame har givet Sahra-Josephine Hjorth mod til at gå forrest og selv være et forbillede.

- I IT-branchen er vi ikke så mange kvinder, men hvis nogle af os står forrest, er med til at tage de svære beslutninger og giver plads til de andre, kommer der flere kvinder, der tør at gøre det samme, lyder det fra Sahra-Josephine Hjorth.

Video: Obama Foundation Leaders Europe

Derudover ønsker hun at sætte mere fokus på, hvordan virksomheder påtager sig et større ansvar, blandt andet inden for datatransparens.

Hun ved endnu ikke, hvad undervisningen præcis kommer til at indeholde det næste halve år, men hun ved, hvilken type leder hun ønsker at være nu og i fremtiden:

- En mere moderne leder, der også ser på, hvordan vi påvirker samfundet og ikke kun bundlinjen.

Se interviewet med Sahra-Josephine Hjorth i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY