Business

Parken kan blive sat til salg

Parken Sport & Entertainment vil kun sælge, hvis de kan fortsætte som lejer af de samme ejendomme.

Det danske nationalstadion, Parken i København, kan blive sat til salg.

Det oplyser koncernen Parken Sport & Entertainment (PS&E), der vil "afsøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje".

Denne portefølje tæller blandt andet Parken og Lalandia i Rødby og Billund.

Et eventuelt frasalg vil dog være betinget af, at Parken Sport & Entertainment kan fortsætte som lejere i de frasolgte ejendomme. Det vil altså sige, at fodboldholdet FC København, der til daglig har hjemme i Parken, kan fortsætte på samme græstæppe.

Fire tårne, et stadion, to badelande og et fodboldhold

I alt består PS&Es ejendomsportefølje af nationalstadionet Parken, de fire kontortårne, der er en del af samme bygning, og de to badelande Lalandia i Billund og Rødby.

De potentielle frasalg sker som en del af større omstrukturering af selskabet bag det hele.

I december annoncerede PS&E således, at de to Lalandia-centre blev udspaltet i hvert deres selskab, mens kontortårnene i Parken og selve stadionet ville blive overført til et nystiftet firma, der skulle hedde PSE Ejendomme A/S.

I september oplyste PS&E desuden, at man overvejede at gøre fodboldklubben FC København, der er en del Parken Sport & Entertainment, til et selvstændigt firma.

Denne plan blev dog udskudt indtil tidligst 2023, oplyste PS&E i december.

En milliardgæld

I fondsbørsmeddelelsen tirsdag skriver PS&E, at et eventuelt frasalg af ejendommene vil medføre "en betydelig styrkelse af kapitalgrundlaget" i koncernen.

I det seneste regnskab, som dækker periode januar til september 2021, kan man læse, at Parken Sport & Entertainment har en gæld i milliardklassen. Koncernens rentebærende gæld var per 30. september 2021 på 1,4 milliarder kroner.

Inden coronakrisen, der var dyr for fodboldklubber over hele verden, var PS&Es rentebærende gæld på cirka en milliard kroner.

Det er særligt kreditinstitutter og banker, som PS&E skylder penge, kan man læse i regnskabet.