Business

Historisk få ledige: Nu kan man søge job i Netto over sms

I løbet af det seneste halve år har danske virksomheder forgæves slået flere end 150.000 stillinger op.

Det har nærmest aldrig været lettere at finde et arbejde.

Gennem de seneste måneder er ledigheden i Danmark nemlig styrtdykket, og fredag nåede vi et niveau, der ikke er set siden starten af finanskrisen.

Men selvom den lave ledighed gør livet lettere for jobsøgende, gør den tilsvarende livet svært for de virksomheder, som mangler arbejdskraft.

Problemet er bare, at godt 158.000 job ikke er blevet besat

Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri

Det har fået mange af dem til at tænke ud af boksen.

Eksempelvis kan man fra næste uge søge én måneds ansættelse i Netto ved at sende en sms. Det fortæller hr-chef Christian Dahl.

- Kigger vi på corona og prognoserne, er det vist fair at sige, at der er mørke skyer i horisonten. Så når vi gør det her, kommer der forhåbentligt nogle ind, som kan hjælpe mine mange kollegaer, siger han til TV 2.

Jagter dem, der midlertidigt mangler job

Fra næste uge kan ledige sende en sms til Netto, hvor de udfylder nogle få informationer om sig selv.

Derefter vil de blive kaldt til samtale om en ansættelse på én måned i en Netto-butik i nærheden af, hvor de bor. Men Christian Dahl håber, at nogle bliver hængende endnu længere.

- Vi oplever, at rigtig mange, som kommer ind og får et job Netto, bliver brændt af den her "Netto-ånd", som vi kalder det, fortæller han.

Netto har lige nu flere end 800 ledige stillinger slået op, og ifølge hr-chefen er der hårdt brug for flere hænder.

Derfor håber dagligvarekæden, at sms-ansøgningerne kan fylde nogle af hullerne med folk, der ”akut eller midlertidigt” mangler et arbejde.

Samtidig skal tiltaget være med til at gardere Netto-butikkerne mod mange sygemeldinger.

- Der er selvfølgelig nogle åbne stillinger. Men der er også nogle steder, hvor smitten meget lokalt er højere end andre steder, siger HR-chefen.

Over 150.000 jobs er ikke blevet besat

Siden coronakrisens start er yderligere 94.000 kommet ind på det danske arbejdsmarked. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Hos Dansk Industri kalder administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen det tal for ”ganske ekstraordinært”.

- Den positive side af historien er, at mange er kommet ud på arbejdsmarkedet. Det er godt. Problemet er bare, at godt 158.000 job ikke er blevet besat, siger administrerende direktør hos Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen.

- Den positive side af historien er, at mange er kommet ud på arbejdsmarkedet. Det er godt. Problemet er bare, at godt 158.000 job ikke er blevet besat, siger han.

Tallet kommer fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og dækker det seneste halve år. Vi skal helt tilbage til 2007 for at finde et højere antal forgæves rekrutteringer.

I en rundspørge blandt Dansk Erhvervs medlemmer svarer knap halvdelen, at de helt har opgivet at besætte stillinger.

Og ifølge Lars Sandahl Sørensen står danske virksomheder over for en enorm udfordring med at finde flere hænder i fremtiden.

Danske varer og tjenester er nemlig i høj kurs. Lars Sandahl Sørensen forventer, at blandt andet den grønne omstilling kun vil skabe endnu flere arbejdspladser i fremtiden.

Blandt andet Dansk Industri har flere gange opfordret til at få flere unge i arbejde og forsøge at holde længere på de ældste.

- Dette er nogle af de greb, der er. Men derudover er det helt urealistisk at tro, at vi kan klare os uden udenlandsk arbejdskraft, som vi igennem mange år har været afhængige af, siger han.