Business

Her rejser de fleste hen på efterårsferie: - Folk vil have det velkendte og sikre

Mange er i år ligeglade med, hvor de rejser hen. Så længe det er varmt og bekvemt, fortæller kommunikationschef.

Det er nærmest, som når man forsøger at ryste ketchup ud af flasken.

Fredag kunne danske lufthavne melde om den travleste rejsedag, siden coronasmitten først stak en kæp i hjulet på danskernes ferieplaner.

Og hos Danmarks to største rejseselskaber – Spies og TUI – sender man i disse dage ligefrem flere danskere på efterårsferie, end man gjorde før coronakrisen.

Vi er ret eventyrlystne. Men lige nu skal vi ned og slappe af

Mikkel Hansen, kommunikationschef ved TUI

Alligevel lægger det seneste halvandet års nedlukninger fortsat en dæmper på danskernes vildeste eventyrlyst.

Rejseselskaberne oplever nemlig, at flere end normalt vælger oplevelsesrejser til verdens uberørte afkroge fra til fordel for Europas sikre og solbeskinnede øer her i efterårsferien.

Det fortæller kommunikationschef hos Spies Sofie Folden Lund.

- Vi får nogle nye typer af rejsende, for der er flere, der vælger pakkerejser til de uproblematiske destinationer. Både i forhold til sikkerhed og tryghed og i forhold til sol og varme, siger hun til TV 2.

Nærmest den bedste efterårsferie nogensinde

Hos TUI fortæller kommunikationschef Mikkel Hansen, at danskerne allerede i foråret begyndte at bestille deres efterårsferier.

Mange var nemlig usikre på, om de kunne komme til udlandet hen over sommeren. Og derfor satte de deres lid til, at verden ville være åben sidst på året.

- Det er stukket så meget af, at vi i slutningen af september havde 40 procent flere bestillinger, end vi havde i samme periode i 2019, fortæller Mikkel Hansen til TV 2.

Og timingen har næsten været perfekt.

Mens mange af danskernes favoritdestinationer har droppet de fleste restriktioner, blev et flertal i Folketinget så sent som tirsdag enige om at fjerne de særlige coronarejsevejledninger.

Og hos Spies har man for efterårsferien solgt 10 procent flere charterrejser end i 2019, der ellers var et rekordår.

- For os er det den bedste efterårsferie i mere end 10 år og nærmest nogensinde. Det er vildt at opleve, for vi har ikke en eneste ledig plads, fortæller Sofie Folden Lund.

Så længe det er varmt og bekvemt

Selvom der igen er gode muligheder for at komme ud i Europas afkroge, tager danskerne ikke nogen chancer.

Ifølge både Mikkel Hansen og Sofie Folden Lund vælger langt de fleste nemlig lige nu en færdigpakket rejse til Sydeuropa.

- Charter er blevet populært i år, fordi folk vil have det velkendte og det sikre. Og så vil de have nogen, som hjælper og guider dem gennem restriktionerne, fortæller Sofie Folden Lund.

Og ifølge Mikkel Hansen fra TUI er mange kunder faktisk ligeglade med, hvor de kan komme hen.

Det vigtigste er nemlig, at rejsemålet er ”varmt og bekvemt”, fortæller han:

- Danskerne er ikke et nervøst folkefærd, og normalt er vi er ret eventyrlystne. Men lige nu skal vi ned og slappe af, så for størstedelen af vores gæster bliver det de trygge og kendte rejsemål.