Business

Jesper Nielsen dropper søgsmål mod Pandora

Jesper Nielsen har tidligere sat andele af sin mulige erstatning til salg. Men nu opgiver han at forfølge sagen.

Erhvervsmanden Jesper Nielsen, også kendt som Kasi-Jesper, har opgivet et større søgsmål mod Pandora.

Det skriver han på Facebook.

- Pandora var for dygtige og den uafhængige revisor kunne desværre ikke finde, hvor de havde snydt os, skriver Jesper Nielsen.

- Sagen er blevet grundigt undersøgt af voldgiftsretten og den uafhængige revisor, og vi kan med tilfredshed konstatere, at de når samme konklusion som os. Det har været en lang proces, og vi er glade for, at der nu er sat endeligt punktum, skriver Jeppe Jensen, advokat i Pandora, i en mail til TV 2.

En beskidt og årelang krig

Den årelange strid mellem Pandora og Jesper Nielsen bunder i den aftale, de indgik, da han i 2010 blev købt ud af Pandoras central- og vesteuropæiske datterselskab, Pandora CWE.

Udover 385 millioner kroner, som Jesper Nielsen fik for at sælge sin andel af firmaet, bestod salget også af en såkaldt earn out-klausul.

Den betød, at Jesper Nielsen skulle have en del af overskuddet, som Pandora CWE realiserede i perioden fra 2010 til 2014.

Jesper Nielsens aftale med Pandora

  • Da Jesper Nielsen solgte sin andel af Pandora CWE, fik han 385 millioner kroner for det.
  • Han skulle samtidig have en andel af det fremtidige overskud i firmaet frem til 2014. Dette er den såkaldte earn out-klausul, der skulle udbetales i 2015.
  • Pandora CWE er Pandoras central- og vesteuropæiske datterselskab.
  • Fra 2010 til 2014 bogførte selskabet et underskud, hvorfor Jesper Nielsen ikke fik nogen penge for sin earn out-klausul.
  • Efterfølgende har Pandora CWE kunnet fremvise store millionoverskud, hvilket har fået Jesper Nielsen til at kritisere aftalen og siden trække Pandora i retten.

Pandora selv har opgjort beløbet, som Jesper Nielsen skulle have, til nul kroner – men Jesper Nielsen har omvendt sagt, at han har krav på mindst halvanden milliard.

Til TV 2 beskrev Jesper Nielsen i 2019 striden mellem ham selv og Pandora som en ”beskidt krig”.

Millionbøde og en investering Tænk frarådede

Jesper Nielsen og søgsmålet har flere gange de seneste år trukket overskrifter.

For to år siden fik Jesper Nielsen eksempelvis en bøde på fem millioner kroner for at have brudt sin tavshedspligt i forbindelse med striden med Pandora.

Det skete, da han opskrev værdien af sit holdingselskab med halvanden milliard kroner, hvilket blev tolket som et tegn på, at en afgørelse - til Jesper Nielsens fordel - lå lige for.

Samtidig har Jesper Nielsen ad flere omgange tilbudt en noget utraditionel investeringsmulighed: Man har således kunne købe andele af den mulige erstatning fra slagsmålet mod Pandora.

Forbrugerrådet Tænk frarådede dog at man investerede i den mulige erstatning, fordi det potentielt var på kant med loven og med risiko for tab.