Business

Priserne på sommerrejser er rekordlave – så billigt kan du komme afsted

Flere rejseselskaber fortæller om en nedgang på op til 85 procent på sommersalget. Det har presset prisen på flybilletter og pakkerejser helt i bund.

Det har aldrig været billigere for danskerne at flyve på sommerferie.

Friske tal fra rejsesøgemaskinen Travelmarket viser, at priserne på sommerrejser er rekordlave.

For eksempel kan man lige nu bestille en returbillet mellem København og Barcelona i uge 28 til 667 kroner. Det er næsten 45 procent billigere end på samme tidspunkt i 2019.

De lave rejsepriser er en konsekvens af, at mange danskere har valgt at opgive eller udskyde rejsen til udlandet, hvilket har resulteret i markant færre solgte sommerrejser.

Det skyldes, at danskernes normale rejseaktivitet er blevet vanskeliggjort af en tredje bølge af coronavirus, som lige nu skyller ind over flere europæiske lande. Dertil kommer en udskudt vaccineplan og krav om coronapas, der fungerer som en stopklods for mange rejselystne.

Herunder kan du se, hvor meget priserne på flybilletter er faldet siden 2019 ifølge Travelmarkets tal:

Aldrig set billigere pakkerejser i sommerferien

Det er ikke kun priserne på flybilletter, der er faldet. Også pakkerejser er ifølge Travelmarkets direktør Ole Stouby billigere end nogensinde.

- Jeg har aldrig tidligere her i maj set så billige pakkerejser i skolernes sommerferie, men coronavirus presser fly- og hotelpriserne til flere destinationer, siger han til TV 2.

Tal fra prissammenligningssiden viser, at det for eksempel er muligt at booke en pakkerejse i uge 27 til Grækenland med fly og ophold på tre-stjernet hotel til en pris på 1898 kroner.

Travelmarket ligger ikke inde med priser på pakkerejser før covid-19, og derfor har det ikke været muligt at lave en prissammenligning.

Danskerne venter med at rejse

Netop usikkerheden om, hvornår man kan forvente at blive vaccineret, og hvordan smitten udvikler sig i andre lande, har fået mange danskere til at først at bestille ferie på den anden side af sommeren.

- Vi oplever, at der er en langt større interesse for efteråret og vinteren lige nu, end der er for sommeren, siger Mikkel Hansen, der er kommunikationschef i TUI, til TV 2. Han tilføjer, at de har oplevet en nedgang på deres sommersalg på næsten 85 procent i forhold til et normalt år.

Kigger man på danskerne rejsesøgehistorik den seneste måned, er de ifølge Ole Stouby fra Travelmarket også 70 procent lavere end et normalt år inden coronapandemien.

Han fortæller desuden, at antallet af bookinger er endnu lavere, da danskerne stadig søger på rejser, men ikke booker i samme grad.

Men selvom efterspørgslen stiger i takt med, at vaccineplanen forventes at blive udrullet, regner Ole Stouby ikke den store prisstigning på flybilletterne.

- Jeg tror, priserne vil blive holdt i det samme lave niveau, som vi ser nu, siger han.

Allerede nu er det muligt at rejse til de spanske ferieøer Mallorca og Gran Canaria eller den græske ø Korfu, så længe man kan dokumentere, at man er vaccineret, tidligere smittet eller har en negativ test inden for de seneste 72 timer.