Coronavirus

Rekordmange unge er langtidsledige: - De er både billigere og lettere at skille sig af med

Står unge for længe uden arbejde, overhales de både af de mere erfarne og helt nyuddannede, fortæller arbejdsmarkedsøkonom.

- Da jeg blev jobsøgende, fik jeg at vide, at det er noget af det mest stressende, man kan opleve. I starten troede jeg ikke på det, men det gør jeg godt nok nu, fortæller Vibeke Bredgaard.

Hun er 27 år gammel, og siden hun for to år siden færdiggjorde en administrationsbachelor, har hun søgt op mod 20 jobs om måneden.

Men ligesom tusindvis af andre unge har hun hver eneste gang fået afslag.

Det gør ondt at få at vide, at man ikke har nok erfaring

Vibeke Bredgaard, ledig

Selvom ledigheden generelt går i den rigtige retning, er antallet af langtidsledige nemlig skudt i vejret med over 60 procent under coronakrisen. Og ser man udelukkende på unge som Vibeke Bredgaard, er tallet nu højere end under finanskrisen.

Det viser tal, som fagforbundet 3F har indhentet fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Og det får nu Jesper Grunnet-Lauridsen, som er arbejdsmarkedsøkonom ved 3F, til at slå alarm.

- Det er stærkt bekymrende, at det er de unge, der bliver ramt. Desværre så vi under nedlukningen, at det ofte var dem, der blev ledige, og nu slår det ud i statistikkerne, siger han til TV 2.

- Det gør ondt at få at vide, at man ikke har nok erfaring

Da coronakrisen gennem 2020 tvang mange danske virksomheder til at skære ind til benet, var det ifølge Jesper Grunnet-Lauridsen ofte de unge, som stod for skud.

Og Ifølge en ny rapport fra Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk har over hver fjerde mellem 18 og 29 år oplevet, at coronakrisen har påvirket deres jobsituation negativt.

- Mange unge er jo ansat i deltidsjob, er timelønnede og har korte opsigelsesperioder. Så de er både billigere og lettere at skille sig af med end dem, der har været ansat i mange år, fortæller Jesper Grunnet-Lauridsen.

Men på trods af at beskæftigelsen i løbet af året begyndte at stige, er det for tusindvis af unge stadig stort set umuligt at tilkæmpe sig et job.

For selvom arbejdsgiverne ofte synes, at unge ansøgere som Vibeke Bredgaard er interessante, er det nemlig som regel kandidater med flere års erfaring, der får de nye jobs.

- Når man bruger så mange timer på at dygtiggøre sig og skrive gode ansøgninger, gør det ondt at få at vide, at man ikke har nok erfaring. Der er jo ikke nogen steder at få den erfaring under corona, fortæller hun.

Men det er ikke kun manglende erfaring, der presser de langtidsledige unge ud af jobmarkedet.

Nyuddannede overhaler indenom

Ifølge Jesper Grunnet-Lauridsen er lang tids ledighed særligt blandt unge en selvforstærkende effekt.

Står nyuddannede lang tid uden for arbejdsmarkedet, risikerer de nemlig at blive overhalet indenom af nye årgange fra deres egne uddannelser.

- Jo længere tid du er væk fra arbejdsmarkedet, jo sværere bliver det at få fodfæste. På et tidspunkt forældes dine kompetencer jo af nyuddannede med mere opdaterede kvalifikationer, fortæller arbejdsmarkedsøkonomen.

Og selvom Vibeke Bredgaard både følger med i sit fag og tager nye kurser, er det er et tikkende ur, hun er meget bevidst om.

- Jo længere tid der går, jo mere skal jeg kæmpe for at holde mine evner ved lige. Hvert år kommer der nyuddannede ud, som har noget nyere viden, og så står jeg tilbage og tænker: ’Æv, for pokker da også’, siger hun.

Dansk erhverv: - Der er muligheder

Spørger man Peter Halkjær, som er arbejdsmarkedschef hos Dansk Erhverv, er alt håb dog ikke tabt for de yngste langtidsledige.

- Jeg kan godt forstå, at nogle er frustrerede. Men al erfaring viser, at hvis man hænger i og bliver ved med at søge, er der muligheder, siger han.

I mellemtiden anbefaler Peter Halkjær, at unge arbejdsløse samler erhvervserfaring som ufaglærte, mens de søger de jobs, de har uddannet sig til.

Men samtidig opfordrer han også til, at de unge hjælpes til at få foden indenfor i virksomhederne gennem en længere ulønnet virksomhedspraktik, end det er muligt i dag.

- Det fungerer som trædesten og kan give arbejdsgiveren en chance for at prøve den pågældende dimittend af.

Hos 3F så man dog hellere, at de unge arbejdsløse fik mere hjælp til at videreuddanne og opkvalificere sig. Men det allervigtigste er dog ifølge Jesper Grunnet-Lauridsen at sørge for, at de økonomiske hjul hurtigt kommer op i omdrejninger igen.

- Kommer der pres på jobmarkedet, ved vi fra tidligere kriser, at det skubber dem på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i job, siger Jesper Grunnet-Lauridsen.