Business

Rift om de nye Playstation 5-konsoller - bliver solgt for det tredobbelte

Forventningen fra flere af forhandlerne er, at de får leveret flere spilkonsoller fra Sony i det nye år.

I takt med at diverse online-forhandlere har meldt udsolgt på første parti af den nye Playstation, popper flere og flere salgsannoncer med den nye konsol op i det private.

Men i forhold til butikkernes salgspris, har priserne her fået et nyk opad.

I nogle af annoncerne på Den Blå Avis er den nye Playstation 5 sat til salg for det tredobbelte af butikkernes salgspris. I andre bliver der efterspurgt mindre beløb, men dog stadig højere end originalprisen på 3399 kroner og 4199 kroner inklusiv diskdrev. Det vil sige alt fra 5000 op til 15.000 kroner.

Med andre ord: Der er rift om de nye spilkonsoller.

Solgt på få sekunder

Det første parti af Playstation 5-spilkonsoller blev lanceret 19. november. I den forbindelse stillede Sony som betingelse til sine forhandlere verden over om, at konsollerne kun måtte sælges online for at undgå coronasmitte.

Det kunne mærkes hos Power, da de satte deres parti af Playstation 5 til salg.

Playstations gennem årene

  • Den originale Playstation blev for første gang udgivet i Japan 3. december 1994.
  • Efterfølgeren, Playstation 2 – også kaldet PS2, udkom i 2000.
  • Playstation 3 blev lanceret i 2006.
  • Den næste i rækken var Playstation 4 i 2013.
  • Playstation 5 i 2020.

- Efterspørgslen har været helt enorm og langt større, end hvad vi overhovedet har set tidligere og kunne efterkomme. Så man må sige, at lanceringen i hvert fald har overgået vores vildeste fantasi. Det er helt sikkert, siger salgschef i Power, Simon Frølich.

I det øjeblik spilkonsollen blev sat til salg, var der op mod 140.000 personer inde på produktet fordelt på alle Powers hjemmesider i Norden.

Af dem udgjorde de danske kunder lidt over en tredjedel, oplyser Simon Frølich. Derefter var det et spørgsmål om sekunder, før konsollen var udsolgt, siger han.

Massiv interesse

Hos Bilka blev alle deres Playstation 5-konsoller udsolgt på ganske få minutter, oplyser Jacob Krogsgaard Nielsen i et skriftligt svar til TV 2. Han er kommunikationskonsulent ved Salling Group og skriver videre, at den store interesse ikke kom bag på varehuset trods det begrænsede antal.

- Ligesom det øvrige marked oplevede vi massiv interesse for den nye Playstation 5 – som traditionen næsten tilskriver, når vi får mulighed for at sælge Sonys nyeste konsol, siger Jacob Krogsgaard Nielsen.

Bilka oplyser på Facebook, at næste parti af Playstation 5 bliver sat til salg lige så snart, de får dem på lager igen.

Hos Power forventes en ny leverance til december. Men den er allerede solgt på forhånd. Derefter er forventningen fra begge, at den næste leverance kommer i det nye år.