Business

Kasi-Jesper erklæret konkurs: - Krigsskader kalder vi det i familien

Jesper Nielsen forventer, at en stor sag mod smykkeselskabet Pandora snart er slut. Så bliver hans familie milliardærer igen, mener han.

Jesper Nielsen, der også er kendt som Kasi-Jesper, er gået personligt konkurs.

Det fremgår af et konkursdekret på Statstidendes hjemmeside torsdag.

Her står ikke, hvorfor erhvervsmanden er blevet erklæret personligt konkurs. Men til mediet Finans fortæller Jesper Nielsen, at årsagen er bøder, han har fået i forbindelse med en større strid med smykkeselskabet Pandora.

- Krigsskader kalder vi det i familien. Dem har vi haft en hel del af de sidste ni år. Pandora earn out-sagen er meget nær sin afslutning, og familien kan snart kalde sig milliardærer igen, skriver Jesper Nielsen i en mail til Finans.

En beskidt krig mod Pandora

Jesper Nielsen blev kendt i offentligheden, da han i sidste halvdel af 00’erne og starten af 10’erne gik ind som storsponsor af fodboldklubben Brøndby IF, og siden som manden bag fusionsklubben AG København, der vandt flere håndboldmesterskaber og spillede sig i Champions League.

Størstedelen af de penge, Jesper Nielsen brugte på sportsholdene, havde han tjent som smykkesælger for Pandora. Gennem en årrække havde Jesper Nielsen således rettighederne til at sælge Pandora-smykkerne i Central- og Vesteuropa.

Den årelange strid mellem Pandora og Jesper Nielsen bunder i den aftale, de indgik, da han i 2010 blev købt ud af Pandoras central- og vesteuropæiske datterselskab, Pandora CWE. Udover 385 millioner kroner, som Jesper Nielsen fik for at sælge sin andel af firmaet, bestod salget også af en såkaldt earn out-klausul.

Den betød, at Jesper Nielsen skulle have en del af overskuddet, som Pandora CWE realiserede i perioden fra 2010 til 2014. Pandora selv har opgjort beløbet, som Jesper Nielsen skulle have, til nul kroner – men Jesper Nielsen har omvendt sagt, at han har krav på mindst halvanden milliard.

Til TV 2 beskrev Jesper Nielsen sidste år striden mellem ham selv og Pandora som en ”beskidt krig”.

Politianmeldt sidste år

Slagsmålet mellem Pandora og Jesper Nielsen går flere år tilbage og har medført både bøder, konkursbegæringer og politianmeldelser undervejs.

Sidste år fik Jesper Nielsen således en bøde på fem millioner kroner for at bryde sin tavshedspligt i sagen mellem ham selv og Pandora.

Det skete, da han opskrev værdien af sit holdingselskab med halvanden milliard kroner, netop det beløb, han har forlangt fra Pandora. Det blev af retten tolket som en udtalelse om sagen, og derfor fik Jesper Nielsen en bøde.

På grund af bøden blev Jesper Nielsens selskab Kasi ApS begæret konkurs, hvilket førte til, at han i år blev politianmeldt og indstillet til en sag om konkurskarantæne for ”groft uforsvarlig forretningsførelse”.

Det kunne Finans fortælle i august.

En usædvanlig investering

Årsagen var en højest usædvanlig investeringsmulighed, som Jesper Nielsen skabte sidste år. Her kunne man købe små andele i den erstatning, Jesper Nielsen mente, han havde til gode fra sin earn out-aftale med Pandora.

Til trods for, at Forbrugerrådet advarede mod investeringen, valgte mere end 500 private investorer at købe de potentielle andele i erstatningen. Pengene, som Jesper Nielsen havde tjent på salget af andelene, blev derefter flyttet fra Kasi ApS til Jesper Nielsens seneste smykkeeventyr, Amazing Jewelry.

Men det går ikke, lød det fra kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der havde fået til opgave at sikre mest mulig af værdi, som tilhørte Kasi ApS. Pengene tilhørte Kasi ApS, mente kuratoren, der derfor politianmeldte Jesper Nielsen.