Business

Danfoss nægtede at betale støttemillioner tilbage og giver nu bonus til ansatte

Virksomheden har modtaget et millionbeløb i coronastøtte og kom ud af de første seks måneder af 2020 med overskud på 1,2 milliarder kroner.

For de fleste virksomheder ville det være en positiv nyhed, hvis de kunne give en ekstraordinær bonus til deres medarbejdere.

Men for Danfoss, en af landets største virksomheder, har det medført løftede øjenbryn.

Til Ekstra Bladet bekræfter virksomhedens pressechef Mikkel Thrane, at alle firmaets funktionærer kan se frem til en bonus på én procent af deres årsløn. For de timelønnede drejer det sig om fem procent af en månedsløn, skriver EB.

Ifølge pressechefen gives bonussen til firmaets ansatte som en ”anerkendelsen af deres store indsats”.

Alligevel har bonussen vakt opsigt.

Erhvervsordfører undrer sig: Er det samfundssind?

Årsagen er, at den sønderjyske industrikoncern Danfoss har modtaget et millionbeløb i coronastøtte fra den danske stat.

Ifølge Ekstra Bladet havde Danfoss per 22. juni modtaget mere end 67,8 millioner kroner i støtte. Støtte, som andre virksomheder har valgt at betale tilbage, men det har Danfoss afvist.

I forbindelse med Danfoss’ seneste regnskab - halvårsregnskabet, der blev offentliggjort i august - kunne man ellers se, at virksomheden havde generet et overskud på mere end 1,2 milliarder kroner på årets første seks måneder.

Samtidig har Danfoss ansat den tidligere stabschef i statsministeriet og forhenværende spindoktor for Mette Frederiksen (S), Martin Rossen, som øverste chef for virksomhedens kommunikation.

- Det kunne være godt at høre fra Danfoss’ kommunikationschef, om det er “samfundssind” at beholde coronastøtte for millioner, når man har milliardoverskud, skriver SF’s erhvervsordfører Lisbeth Bech-Nielsen på Twitter i en kommentar til Ekstra Bladets artikel.

Ifølge halvårsregnskabet har Danfoss cirka 27.500 medarbejdere. I marts var det fremme, at Danfoss havde cirka 5700 medarbejdere i Danmark.