Business

Norwegian lukker samtlige danske ruter

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Det norske flyselskab Norwegian kæmper for at overleve, og derfor dropper selskabet alle sine ruter i Danmark.

Norwegian kæmper i øjeblikket for at overleve, og som led i den kamp skærer det norske selskab ned på sine aktiviteter i Danmark. Det norske flyselskab dropper alle sine ruter i Danmark - herunder indenrigsruten mellem Aalborg og København. Det skriver luftfartsmediet CHECK-IN.dk.

Ifølge CHECK-IN.dk fløj Norwegian indtil for nylig til Oslo, Stockholm, Berlin, Krakow, Alicante, Málaga og Las Palmas.

Tidligere mandag sendte Norwegian 1600 medarbejdere hjem, efter at selskabet havde fået nej til yderligere krisehjælp fra den norske stat. Det skete efter at den norske stat ifølge det norske erhvervsministerium har brugt 13 milliarder norske kroner på ekstraordinær støtte til luftfartsbranchen i 2020.

- Regeringshjælpen var helt afgjort noget, Norwegian havde satset på, og den kom ikke. Så kan man forsøge sig hos leasningselskaber og långivere igen, men det kræver, at de spytter penge i kassen, og det er altså svært at få øje på. Norwegian står og ser ned i afgrunden, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef for Sydbank og ekspert i flybranchen, til TV 2.

Norwegian opretholder 12 indenrigsruter i Norge - heraf 11 med udgangspunkt i hovedstaden Oslo.

To selskaber tilbage på ruten mellem Aalborg og København

Flyselskabet DAT overtager Norwegians flyvninger på ruten mellem Aalborg og København, skriver CHECK-IN.dk. DAT fortæller ifølge luftfartsmediet, at selskabet fra den 11. november øger aktivitetsniveauet betydeligt på Aalborg-ruten.

- Lige siden opstarten på ruten mellem Aalborg og København i sommer har vi set et behov for vores gode kvalitet til fornuftige priser. Vi vil fortsat sørge for passende frekvens og rimelige priser og har derfor besluttet at øge vores produktion og vil flyve yderligere 28 afgange om ugen for at imødekomme passagerers behov, siger DAT's administrerende direktør Jesper Rungholm i en pressemeddelelse.

Også SAS flyver på ruten mellem Aalborg og København.