Business

Dansk husfirma vil på børsen - første børsnotering i to år

Kapitalfonden EQT vil børsnotere HusCompagniet på fondsbørsens hovedbørs i København.

Danske HusCompagniet, der sælger og opfører typehuse, vil børsnoteres i København.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse på sin hjemmeside. Det er første gang i to år, at et nyt firma bliver noteret på hovedbørsen i København.

HusCompagniet opfører færdigbyggede huse og er Danmarks største inden for sit felt.

Sidste år byggede virksomheden 1400 huse i Danmark og havde en omsætning på 3,5 milliarder kroner.

HusCompagniet bygger også huse i Sverige og har i alt 437 ansatte.

Længe undervejs

HusCompagniet er i dag ejet af kapitalfonden EQT, men de seneste måneder har der været vedvarende rygter om en forestående børsnotering.

Berlingske skrev i sommer, at en børsnotering af HusCompagniet kunne være på vej. Dengang forlød det, at selskabets værdi kunne lande i omegnen af fire milliarder kroner.

Den reelle pris bliver dog først offentliggjort i løbet af de kommende uger, når HusCompagniet og EQT udsender det såkaldte børsprospekt med de endelige detaljer om noteringen.

Kapitalfonden EQT købte i 2015 HusCompagniet fra en anden kapitalfond, FSN Capital. Parterne aftalte dengang at holde prisen hemmelig, men som man kan se i virksomhedens årsberetninger, er HusCompagniet vokset målt på både antal ansatte og omsætning siden da.

I pressemeddelelsen skriver HusCompagniet, at pengene fra børsnoteringen ikke vil tilfalde firmaet, da der er tale om eksisterende ejerandele. Det vil derfor være EQT, der står til at modtage gevinsten fra aktiesalget.