30-Ă„rig bliver topchef i dansk milliard-foretagende

16x9
30-Ă„rige Sune Schnack overtager topposten i FlĂŒgger fra nĂŠste Ă„r. Virksomheden solgte for knap 1,9 milliarder kroner i sidste regnskabsĂ„r. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Sune Schnack blev allerede udpeget til at lede FlĂŒgger for et lille Ă„rti siden. Til april bliver det virkeligt.

Han er kun lige fyldt 30 Ă„r, men til april sĂŠtter Sune Schnack sig for bordenden i malingkoncernen FlĂŒgger.

PÄ den ene side er det kulminationen pÄ et Ärtis oplÊring.

PĂ„ den anden side har udnĂŠvnelsen af Sune Schnack som administrerende direktĂžr for FlĂŒgger allerede fĂ„et nogle til at hĂŠve Ăžjenbrynene.

Sune Schnack er nemlig det nyeste skud pĂ„ stammen i Schnack-familien, der har den afgĂžrende stemme i FlĂŒgger. Sammen med sin far, Ulf Schnack, ejer Sune Schnack 45 procent af FlĂŒgger-aktierne men 80 procent af stemmerne i selskabet.

- Vi er altid pÄ vagt, nÄr en hovedaktionÊr indtrÊder som CEO (administrerende direktÞr, red.), siger Mikael Bak, direktÞr i Dansk AktionÊrforening, til Finans.

Udpeget i 2011

Sidste regnskabsĂ„r solgte FlĂŒgger-koncernen for knap 1,9 milliarder kroner, og det placerer dem som Danmarks 256. stĂžrste virksomhed mĂ„lt pĂ„ omsĂŠtning, ifĂžlge Berlingskes Ă„rlige Guld 1000-liste.

Sune Schnack er fjerde generation af Schnack-familien i toppen af malingkoncernen, og at netop han skulle blive Ăžverste chef, er ingen overraskelse.

Allerede i 2011 pegede Ulf Schnack pÄ sin dengang bare 20 Är gamle CBS-studerende sÞn som arvtager.

Efter endt uddannelse tilbragte Sune Schnack et par Ă„r ved konsulentvirksomheden RambĂžll Management Consulting, inden han i 2017 blev hentet til FlĂŒgger. I fĂžrste omgang som ansvarlig for datterselskaberne PP Professional Paint og Detale CPH, men siden august i Ă„r ogsĂ„ som nĂŠstformand i bestyrelsen.

Sune Schnack er den fjerde generation af sin familie i FlĂŒgger.
Sune Schnack er den fjerde generation af sin familie i FlĂŒgger. Foto: FlĂƒÂŒgger

Chefen fik til opgave at gĂžre sin aflĂžser klar

Til dagbladet BĂžrsen fortĂŠller FlĂŒggers bestyrelsesformand Michael Mortensen, at der ikke har vĂŠret andre end Sune Schnack i spil til at aflĂžse den nuvĂŠrende topchef, Jimmi Mortensen. Han har vĂŠret Ăžverst i firmaets hierarki siden 2016, og i den tid har han haft to store opgaver. Den ene har vĂŠret at strĂžmline selskabet og sĂŠtte det rigtige ledelseshold, skriver BĂžrsen.

- Og ved siden af det havde han en opgave i at fÄ gjort Sune klar til at overtage jobbet, siger Michael Mortensen til BÞrsen.

Til sammen ejer Sune og Ulf Schnack 45 procent af aktierne i FlĂŒgger. Den nĂŠststĂžrste aktionĂŠr er Ejendomsselskabet Casa, der ejes af bestyrelsesformanden Michael Mortensen. I alt ejes cirka 23 procent af aktierne af mindre aktionĂŠrer, og FlĂŒgger har vĂŠret bĂžrsnoteret siden 1983.

Derfor vil Sune Schnacks resultater og ledelse ogsÄ blive fulgt tÊt, nÄr han til april overtager chefstolen. Dels for at holde Þje med, at han ikke kun varetager den aktieandel, han ejer sammen med sin far.

Men ogsÄ fordi familieoverdragelse tidligere har givet udfordringer i andre virksomheder. Tidligere i Är kom Harboe Bryggeri ved SkÊlskÞr eksempelvis i fokus, da en familieoverdragelse endte i drama, magtkampe og hÄrd kritik.

Til Finans siger Mikael Bak, direktĂžr i Dansk AktionĂŠrforening, at han ikke hĂ„ber, noget lignende sker i FlĂŒgger:

- Vi hĂ„ber ikke, at det bliver et problem i FlĂŒgger, men at det alene handler om at fĂ„ bevist, at han er den rette mand pĂ„ posten, og at bestyrelsen vil holde godt Ăžje med dette.