Mærsk fyrer 2000 medarbejdere

16x9
A.P. Møller - Mærsk er Danmarks største virksomhed målt på omsætning. Ingen medarbejdere i Danmark bliver ramt af fyringsrunden. Foto: Jason Redmond / Ritzau Scanpix

Ingen medarbejdere i Danmark vil miste jobbet i fyringsrunden.

A.P. Møller - Mærsk afskediger cirka 2000 medarbejdere som følge af en organisationsændring.

Det oplyser transport- og logistikvirksomheden i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag formiddag.

Organisationsændringen blev annonceret 1. september i år, men dengang blev der ikke sat et antal på fyringerne.

Til TV 2 oplyser Mærsks pressechef Signe Wagner, at der ikke er nogen medarbejdere i Danmark, der mister deres arbejde på grund af organisationsændringen. Globalt har Mærsk cirka 80.000 medarbejdere.

Fyringerne sker, fordi nogle af Mærsks datter- og underselskaber skal lægges sammen. Det har dels betydet, at der er nogle dobbeltfunktioner, der skal nedlægges. Og dels er der nogle opgaver, som selskaberne helt stopper med at udføre.

Ændringer omfatter de to grene af Mærsk, der kaldes "Ocean" og "Logistics & Services". Det tæller blandt andet aktiviteterne med containerskibene, som Mærsk nok er mest kendt for.

Organisationsændringen handler kort fortalt om at samle flere aktiviteter, mens at visse brands bliver afviklet. Det skal skabe en mere simpel struktur i Mærsk.

I alt forventer Mærsk, at omkostningerne ved at fyre medarbejderne løber op i cirka 100 millioner dollars, som svarer til cirka 630 millioner kroner. Det er penge, der blandt andet skal bruges til fratrædelsesgodtgørelser, oplyser Mærsk.

Forventer større overskud

Samtidig med meddelelsen om fyringerne, oplyser Mærsk, at man opjusterer sine forventninger til årets regnskab.

Tidligere har virksomheden meldt ud, at de forventede, resultatet for primær drift for hele 2020 ville lande på mellem 6 og 7 milliarder amerikanske dollars, cirka 38-44 milliarder danske kroner.

Men nu forventer Mærsk, at resultatet at den primære drift bliver i omegnen af 7,5 - 8 milliarder dollars - mellem 47 og 50 milliarder danske kroner.

Det skal ses i lyset af, at Mærsk i 2019 endte med godt 5,7 milliarder amerikanske dollars - cirka 36 milliarder kroner - i overskud på den primære drift sidste år.