Business

Rekordbonusser i Jysk - elev får 95.000 kroner

I Randers har der været godt gang i salget, og det kommer nu de ansatte til gode.

Sengetøjsgiganten Jysk har på trods af coronakrisen haft et rigtig godt år. Så godt, at alle de ansatte nu kan se frem til en rekordstor bid af overskuddet.

I gennemsnit vil hver Jysk-medarbejder i Danmark modtage en årsbonus på cirka 31.000 kroner.

Det er det højeste beløb, firmaet nogensinde har udbetalt, og det glæder Bo Andersen, som er landechef i Jysk:

- Medarbejderne i butikkerne får bonus efter, hvor godt salget har været i netop deres butik. Så når de har fået en stor bonus, er det, fordi det er gået godt for Jysk, siger han.

I regnskabsåret 2019/2020 har Jysk haft en rekordomsætning på 30,5 milliarder kroner. Det er 7,6 procent højere end sidste regnskabsår.

Elev fik en overraskelse

I Jysk i Randers Syd er det gået ekstra godt med salget af dyner og puder.

Her får alle de fuldtidsansatte nemlig en klækkelig pose penge på 95.000 kroner. Og det overraskede Andreas Hansen, som er elev i Randers Syd:

- Det er noget, man ikke regner med at få, så det er noget, man bliver meget glad for. Jeg vidste faktisk ikke, da jeg startede her, at man fik bonus, siger han til TV 2.

Travlt under krisen

Det er ikke helt tilfældigt, at gaveposen er større i år, fortæller Bo Andersen.

For selvom coronakrisen har kradset i mange brancher, har Jysk-butikkerne oplevet en fremgang i salget i år:

- Vi har haft travlt i forbindelse med, at mange har gået hjemme og ikke har været på ferie. Så har man måske valgt at købe lidt ekstra til hjemmet, siger han.

Men selvom der er flere penge at dele ud af i år, er det en årelang tradition, at virksomheden, der blev stiftet af Lars Larsen i 1979, deler overskuddet med de ansatte.

Ifølge landechef Bo Andersen er det en velfortjent bonus, efter at de ansatte har været igennem en svær periode under coronakrisen:

- Så synes vi, at det er på sin plads at dele overskuddet med vores kollegaer, som står ansigt til ansigt med kunderne i hverdagen.