Danske Bank skærer op til 1600 stillinger

16x9
Arkivfoto Foto: Jacob Gronholt-pedersen / Ritzau Scanpix

Banken vil gøre, hvad den kan, for at gennemføre nedskæringen så "ordentligt og respektfuldt som muligt", siger direktør.

Danske Bank forventer at skære op til 1600 stillinger væk på tværs af flere afdelinger.

Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Ifølge Danske Banks administrerende direktør Chris Vogelzang er nedskæringer en del af bankens plan for at reducere sine udgifter og blive mere effektiv og konkurrencedygtig.

- Det er aldrig nemt at skulle sige farvel til engagerede og kompetente kolleger, og vi vil gøre, hvad vi kan, for at gøre det så ordentligt og respektfuldt som muligt, siger han.

Nedskæringerne skal ske i løbet af de næste 6-12 måneder, og Danske Bank forventer at kunne klare en del af nedskæringen gennem en frivillig fratrædelsesordning og naturlig afgang.

Danske Bank kan endnu ikke oplyse, hvor mange stillinger, der vil blive skåret væk i Danmark. Men ud af bankens 22.000 medarbejdere arbejder cirka halvdelen her i landet.

Varslede fyringer efter markant tilbagegang

Nedskæringerne blev allerede varslet i juli, da Danske Bank kunne offentliggøre et kvartalsregnskab med en tydelig tilbagegang.

Konkret lød bankens overskud for kvartalet på 2,3 milliarder kroner efter nedskrivninger og skat, hvilket er væsentligt lavere end samme periode sidste år.

Det skal dog ses i lyset af et første kvartal, hvor Danske Bank endte med at tabe knap 1,3 milliarder kroner.

I et interview med TV 2 oplyste Chris Vogelzang i juli, at det ar usikkert, hvornĂĄr og hvor mange, der skal fyres.

- Nogle af fyringerne bliver i år, nogle af fyringerne vil blive næste år. Men desværre vil der blive tale om et markant antal medarbejdere, sagde Chris Vogelzang til TV 2.

Muligheden for at søge om frivillig fratrædelse gælder frem til 25. oktober.