Business

H&M lukker cirka 250 butikker næste år

Svenske H&M har butikker over store dele af verden. Mike Segar / Ritzau Scanpix

Den svenske tøjkæde H&M vil trods milliardoverskud lukke 250 butikker næste år.

Den svenske tøjgigant Hennes & Mauritz (H&M) vil næste år sænke antallet af butikker på verdensplan med cirka 250.

Det er et svigtende salg og coronasituationens påvirkning på kundernes købelyst, der får kæden til at skære i antallet af butikker.

Det oplyser koncernen i sit regnskab for sommermånederne juni, juli og august.

- I 2021 er det planen, at 350 butikker skal lukke, og lige over 100 nye skal åbne, hvilket samlet set betyder en reduktion på cirka 250 butikker, skriver H&M i regnskabet.

Derudover forventer H&M, at man i slutningen af 2020 vil have cirka 50 færre butikker end man havde i starten af året. i alt har H&M cirka 5000 butikker på verdensplan.

Butikslukningerne vil finde sted over hele verden. Det fremgår ikke af regnskabet, hvor mange af forretningerne ligger i Danmark, men i alt er der i øjeblikket 107 H&M-butikker i Danmark.

Samtidig har H&M stadig 166 butikker, hvilket svarer til tre procent, lukket som følge af corona-restriktioner. Derudover er flere af de åbne butikker omfattet af andre restriktioner, som eksempelvis begrænsede åbningstider.

Overskud på trods af krisen

Af regnskabet fremgår det, at den svenske tøjkædes salg faldt med 16 procent henover sommeren.

Trods de hårde tider er der et overskud for de tre sommermåneder svarende til 1,6 milliarder danske kroner.

Også salgstallene for september indikerer, at der stille og roligt er bedre tider på vej. Her er salget fem procent under niveauet for sidste år.

H&M noterer sig også, at coronakrisen har ændret eller forstærket, hvordan kunderne agerer. Derfor vil koncernen ofre endnu flere kræfter på digitalisering, oplyser de i pressemeddelelsen.