Skandaleramt nanoselskab gĂĄr konkurs

16x9
Rettighederne til Act.Globals bakteriedræbende nanospray Cleancoat er blevet solgt til et nystartet firma, der har taget navn efter sprayen. Foto: Pressefoto, Act.Global / Act.Global

Tidligere er Act.Global blevet mistænkt for at puste sine regnskaber op.

Det omstridte nanoselskab Act.Global er gået konkurs efter et retsmøde om selskabets fremtid tirsdag.

Det skriver Finans.

I juli blev Act.Global taget under rekonstruktion efter mindst to konkursbegæringer mod selskabet, og de seneste to måneder har partnerne arbejdet på at finde en løsning, så selskabet kunne overleve.

Men nu har et flertal af firmaets kreditorer stemt ja til at sælge rettighederne til den bakteriedræbende nanospray Cleancoat videre til et nystiftet selskab, der bærer navnet CleanCoat A/S. Bag selskabet står flere af de samme investorer, som også har skudt penge i Act.Global.

Forud er gået nogle turbulente måneder, hvor skandale-mærket har klistret sig mere og mere til virksomheden.

Skandalen

Act.Global har længe været i mediernes og myndighedernes søgelys.

I sidste uge kunne Ekstra Bladet fortælle, at selskabets fire seneste årsregnskaber var groft oppustet.

Ifølge selskabets regnskaber havde man haft en omsætning på 237 millioner kroner, men reelt kom der kun knap seks millioner kroner i kassen. Det viser en hemmelig rapport, som blev bestilt af Gældsstyrelsen, og som Ekstra Bladet har læst.

En af de påståede kunder, det konkursramte Defap Enterprises, afviste efterfølgende over for Ekstra Bladet nogensinde at have modtaget fakturaer, der ellers ifølge rapporten skulle løbe op i en samlet værdi på 35 millioner kroner.

Lovede millionoverskud

Også Erhvervsstyrelsen har holdt skarpt øje med Act.Global, efter at selskabet præsenterede et overraskende underskud på 121 millioner kroner.

Kort forinden havde den daværende ejerleder Carsten Jensen ellers i et interview med dagbladet Børsen sagt, at man forventede at lande et millionoverskud.

Derudover har Ekstra Bladet tidligere kunnet fortælle, at Gældsstyrelsen var urolige for, om Act.Global selv havde opfundet sine kunder.

Mindst én gruppe investorer har allerede stævnet selskabet, fordi de mener at have investeret i selskabet på et forkert grundlag.

Knap 200 investorer har skudt penge i det skandaleramte selskab, inklusiv blandt andet Lagkagehusets medstifter Ole Kristoffersen, skibsrederen Johan Wedell-Wedellsborg og barkongen Adam Falbert.