Business

Grundfos vil fyre 600 ansatte på verdensplan

Det er uvist, hvor mange i Danmark der vil blive ramt af fyringsrunden.

Den danske pumpevirksomhed Grundfos vil fyre 600 ansatte på globalt plan.

Det oplyser Grundfos i en pressemeddelelse. Fyringerne sker som led i, at pumpekoncernen ændrer sin struktur.

Grundfos har omkring 19.000 ansatte på verdensplan, så fyringsrunden svarer til, at cirka 3 procent af de ansatte mister jobbet.

Det er uvist, hvor mange, der er ansat i Danmark, der vil miste sit job som følge af fyringsrunden. I alt har Grundfos cirka 4500 ansatte i Danmark, hvoraf cirka to tredjedele arbejder i produktionen.

Pumpekoncernen oplyser, at produktionen kun i et meget lille omfang vil blive påvirket af fyringsrunden.

Skyldes ikke coronavirus

Ifølge Grundos er målet med ændringerne i strukturen at komme tættere på kunderne - herunder at kunne udvikle de løsninger, som efterspørges.

- I denne mere kundeorienterede struktur vil der i endnu højere grad være fokus på kundernes unikke behov i produktudvikling, salg, leverance og service, skriver Grundfos i pressemeddelelsen.

Grundfos' pumper bliver brugt overalt i industrien samt i erhvervs- og boligejendomme.

Det kan for eksempel være til varme og aircondition, vandforsyning og rensning af spildevand.

Grundfos har som mange andre virksomheder været økonomisk ramt af coronakrisen, men det er ikke årsagen til, at 600 nu står til at miste jobbet.

For en måned siden fremlagde koncernen et regnskab for første halvår, hvor omsætningen er faldet knap en milliard kroner til 12,3 milliarder. Overskuddet dykkede 28 procent til 756 millioner kroner.

På chefjagt

Grundfos er i øjeblikket på jagt efter en ny administrerende direktør, da den nuværende, Mads Nipper, fra 2021 skifter til en lignende stilling hos energiselskabet Ørsted.

Koncernen er ejet af Poul Due Jensens Fond, som ejer 87,6 procent af aktierne. Poul Due Jensen grundlagde Grundfos i 1945.

Resten af Grundfos ejes af efterkommerne til Poul Due Jensen. En gruppe ansatte i pumpevirksomheden ejer også en mindre del.