Business

Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup skal betale 3,75 millioner for kursfup

Rederi skal have erstatning af Parken i sag om kursfup, men det er den tidligere ledelse, der skal betale.

Det bliver den tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard og tidligere administrerende direktør Jørgen Glistrup i Parken, som skal stå for betalingen af et millionbeløb til rederiet Clipper Group i en sag om kursmanipulation.

Det har Københavns Byret afgjort.

Beløbet på 3,75 millioner kroner er dog væsentligt mindre, end det som Clipper Group havde krævet i sagen. Selskabet havde således påstået et krav på 82.978.800 kroner med tillæg af renter.

Clipper Group havde sagsøgt Parken Sport & Entertainment, men sagens tre dommere har afgjort, at Parken kan sende regningen videre til Flemming Østergaard - også kendt som 'Don Ø' - og Jørgen Glistrup.

Flemming Østergaard stod som bestyrelsesformand i spidsen for Parken sammen med direktør Jørgen Glistrup, da rederiet Clipper Group i 2008 købte aktier i Parken for et stort millionbeløb.

Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard, mens de begge var en del af ledelsen i Parken

Manipuleret kurs

Aktierne blev købt til kurs 1200. Men de blev kun to år senere solgt til en kurs på langt under 100. Investeringen medførte et tab på knap 83 millioner kroner, som var det beløb, Clipper Group krævede i erstatning.

Kursen på købstidspunktet var manipuleret og på et kunstigt højt niveau, mener rederiet, der derfor stævnede Parken Sport & Entertainment.

Kort før dommen anmodede Parken Sport og Entertainment om at få suspenderet handlen med aktien, ind til Parken var blevet bekendt med dommen.

Parken oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at den nu vil analysere dommen.