Coronavirus

Dansk Michelin-restaurant lukker

Coronakrisen har været hård ved Nomas lillesøster.

Restaurant 108 i København lukker ved udgangen af september.

Det skriver ejerkredsen, der blandt andet tæller den verdensberømte restaurant Noma, i et opslag på Facebook.

På grund af konsekvenserne af coronapandemien og ikke mindst den drastiske nedgang i antallet af udenlandske turister i København er det ikke længere økonomisk holdbart at drive Michelin-restauranten videre i de nuværende lokaler i Strandgade 108 på Christianshavn, fremgår det af opslaget.

Tror på genrejsning

Ejerne er dog ikke afvisende over for, at restauranten kan genåbne et andet sted i byen.

- På trods af dagens udmelding og afslutningen på dette kapitel er vi ekstremt stolte af alt det, vi har opnået, og er stadig fortrøstningsfulde i forhold til en fremtid, hvor Restaurant 108 vender tilbage til København i nye lokaler, skriver de.

Med lukningen træder køkkenchef Kristian Baumann ud af ejerkredsen. Men selskabet undgår konkurs, og de tilbageværende ejere har planer om at åbne en ny restaurant i Strandgade 108 med et koncept, der ”passer bedre til det nuværende marked”.

Opslaget på Facebook er underskrevet af Kristian Baumann, stjernekok og Noma-medejer René Redzepi samt Nomas direktør, Peter Kreiner.

Kadeau reddet

Coronakrisen har generelt været hård ved restaurationsbranchen og ikke mindst gourmetrestauranterne, der i forvejen ofte kæmper med en presset økonomi.

I marts blev Kadeau, der har to Michelin-stjerner i København og én på Bornholm, sendt i knæ, da coronakrisen ramte med fuld styrke.

Restaurantkoncern blev begæret konkurs, men blev reddet, da flere kendte personer skød penge i foretagendet.

Restaurant 108 har sidste åbningsdag i de nuværende lokale onsdag 30. september.