Business

Coop skal have ny topchef

Peter Høgsted, Coops direktør siden 2013. Her fotograferet på hovedkontoret i Albertslund Celina Dahl / Ritzau Scanpix

Peter Høgsted stopper efter syv år som administrerende direktør for koncernen Coop Danmark. Han skriver selv, at han er "skuffet".

Peter Høgsted, der har været øverste chef for dagligvaregiganten Coop siden 2013, stopper senest ved udgangen af året.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Coop.

Jeg er overrasket over at det skal stoppe nu. Det var uventet!

Peter Høgsted i et opslag på LinkedIn

Hvem der skal overtage det ledige chefsæde hos Coop fremgår ikke, men bestyrelsesformand Lasse Bolander forventer at have fundet Peter Høgsteds afløser inden udgangen af året. Indtil da fortsætter Høgsted på posten.

- Han har løst den opgave, han fik, da han blev ansat for syv år siden, og han forlader Coop på et tidspunkt, hvor det går godt, udtaler Lasse Bolander om Peter Høgsted.

I et opslag på det sociale medie LinkedIn skriver Peter Høgsted selv, at han er skuffet over at skulle forlade Coop:

- Jeg er overrasket over at det skal stoppe nu. Det var uventet! Jeg kan heller ikke sige mig fri for at være en lille smule skuffet - men det er jo en bestyrelsesopgave at vælge den som de finder bedst egnet til at lede Coop, skriver Peter Høgsted i opslaget.

En milliardkoncern

Peter Høgsted overtog posten som topchef i Coop for snart syv år siden, i november 2013.

Inden da havde han haft ledende roller i britiske Kingfisher plc og Ikea i Storbritannien. I første halvdel af 1990'erne arbejede Høgsted seks år for Coop i forskellige positioner.

Ifølge Coops seneste årsregnskab, omsatte koncernen for godt 37 milliarder kroner i 2019 på tværs af sine 1085 butikker. Coops kæder består af Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Irma og fakta.

Men på bagkant af coronakrisen forventer Coop at økonomien vil stå svagere, og derfor skal den næste topchef spare på pengene.

- Derfor skal vi forberede os på en fase, hvor effektivisering, omkostningsbesparelser og styrkelse af lavpriskoncepterne bliver afgørende for Coops konkurrencedygtighed, udtaler bestyrelsesformand Lasse Bolander i pressemeddelelse om Peter Høgsteds farvel.