Business

Legoland fyrer hver femte medarbejder: - Det er en ekstremt trist dag

Efter et rekordlavt overskud sidste år har coronakrisen kun gjort ondt værre for Legoland.

Torsdag fik knap hver femte medarbejder i Legoland at vide, at de bliver nødt til at se sig om efter et nyt arbejde.

Ud af Legolands cirka 250 fuldtidsansatte er 45 nemlig blevet fyret som resultat af coronakrisen. Det skriver forlystelsesparken i en pressemeddelelse.

Fyringsrunden påvirker dog ikke parkens sæsonansatte, men alligevel kalder administrerende direktør Christian Woller dagen for "ekstremt trist":

- Vi skal tage afsked med mange af vores dygtige og dedikerede medarbejdere, som altid står klar til at yde en ekstra indsats for at give vores gæster nogle fantastiske og mindeværdige oplevelser.

På grund af nedlukningen af Danmark måtte Legoland i år udskyde parkens sædvanlige sæsonåbning i marts med tre måneder.

Og selv da forlystelsesparken endelig kunne slå dørene op i starten af juni, kunne Legoland maksimalt lukke 1500 besøgende med sæsonpas ind ad gangen for at sikre nok afstand mellem dem.

Det har alt sammen betydet, at Legoland har måttet tære på sine pengereserver for at holde sig i live – og det har kun gjort ondt værre for selskabet.

Dårligste regnskab i ti år

I sidste uge kunne Legoland præsentere et regnskab for 2019 med et overskud på 83 millioner kroner – hvilket er det dårligste resultat siden 2010.

Og ifølge Christian Woller har 2020 også været et svært år.

- De mange restriktioner har gjort det svært for os at drive vores forretning. Der har i år været langt mellem de udenlandske turister, som plejer at udgøre halvdelen af alle besøg i Legoland.

Men Legoland er ikke den eneste danske forlystelsespark, som er kommet i økonomisk stormvejr under coronaen.

Tivoli fyrer 223

I juni måtte Tivoli i København sige farvel til 233 medarbejdere som led i en større spareøvelse. Det svarer til cirka 10 procent af parkens ansatte.

I en pressemeddelelse kaldte Tivolis administrerende direktør Lars Liebst dagen for den "værste og sværeste" i Tivolis historie.

- Men mit håb er, at vi med denne spareplan kommer på benene igen og kan fortsætte den udvikling, som har været nøglen til Tivolis succes de seneste 25 år, sagde han i meddelelsen.

Og på trods af fyringerne ser man også i Legoland på fremtiden med optimisme.

”Jeg vil gerne takke alle medarbejdere”

Selvom de seneste år har været svære for den jyske forlystelsespark, har Christian Woller stadig håb.

Til næste år søsætter Legoland nemlig både tre nye forlystelse og genåbner et hotel, som i år har været lukket - og blusser smitten ikke op igen, tror direktøren, at Legoland kan være på benene igen indenfor to til fire år.

Men det planlægningsarbejde må vente for en stund, siger Christian Woller:

-Lige nu er vores fokus på at hjælpe de berørte medarbejdere bedst muligt videre. Og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle medarbejdere i Legoland for den kæmpe indsats, de også har leveret i år.

Der findes otte Legoland-parker i verden. Derudover åbner en ny park efter planen i New York i 2020, mens kæden udvides med en Sydkoreansk park i 2022.