Business

Bilsalget overrasker og går kraftigt frem

Branchen håber, at udbetaling af indefrosne feriepenge kan give bilsalget endnu et løft.

Salget af personbiler oplever et kraftigt comeback, efter coronakrisen i flere måneder lammede danskernes lyst til at købe biler.

Bilsalget i juli i år blev markant højere end samme måned i 2019.

For tilhængere af de grønne alternativer er det særligt interessant, at plug-in hybriderne, hvor man kører på en blanding af benzin eller diesel og el endnu en gang satte ny salgsrekord, mens elbilsalget steg ed 79,7 procent i forhold til samme måned sidste år. Det viser helt nye tal fra Bilimportørerne.

I den forgangene måned kom der 18.952 nye personbiler ud på de danske veje, hvilket er 13,4 procent flere end i juli 2019.

Håber feriepenge giver endnu et løft

Den markant fremgang understreges af, at salget i juni og maj var henholdsvis 13,4 og 40,1 procent lavere end i de samme måneder af 2019. En periode med dårligt bilsalg synes dermed at være slut, og fortsætter samfundet med at åbne op, vurderer branchen, at de positive tendenser i bilsalget følger med.

− Selvom vi ikke endegyldigt kan lægge coronakrisen bag os endnu, er juli måneds positive bilsalg et klart udtryk for, at bilsalget er tilbage på ret køl. Kunderne er vendt tilbage, hvilket sandsynligvis er blevet hjulpet godt på vej af, at flere danskere end normalt har vekslet den dyre udenlandsrejse med en bilferie i det danske sommerland, siger administrerende direktør for Bilimportørerne, Mads Rørvig.

Bilimportørerne håber, at udbetalingen af feriepengene før tid vil give bilsalget et ydeligere løft.

- Når danskerne får mulighed for at få udbetalt deres indefrosne feriepenge efter sommerferien kan det give yderligere fart på salget. Det kunne vores branche godt trænge til, selvom vi så småt er vendt tilbage til hverdagen, siger Mads Rørvig.

Bilsalget bød også på en overraskende ny førsteplads, idet mini-MPV'en Ford Kuga solgte mere end 1200 eksemplarer og markerer, at Ford står styrket på det danske marked.

Koreanere trækker elbilsalget

Elbilsalget trækkes de koreanske tvillingmærker Hyundai og Kia.

− Efter to sløje måneder, er tendensen for elbilsalget igen opadgående med hele 79,7 procent flere solgte elbiler end juli 2019. Men det må ikke blive en sovepude, og udviklingen skal hurtigt op igen på det niveau, som vi oplevede i første kvartal – og selvfølgelig gerne højere. Vi mener, at flere grønne biler på de danske veje kræver, at politikerne snarest muligt får afklaret næste års afgiftsniveau for elbiler, så mulige elbilkøbere og bilimportører ved, hvad de kan regne med. Vi foreslår, at Folketinget fastfryser det nuværende afgiftsniveau ind i 2021, siger Mads Rørvig.

Det samlede bilsalg regnes for en vigtig indikator for forbrugernes tillid til fremtiden, da det ofte er den største investering efter køb af ejerbolig.