Business

Dansk luftfartsselskab konkurs

Danske Jet Time venter at være erklæret konkurs inden for 24 timer. Ejeren har registreret nyt selskab.

Det danske luftfartsselskab Jet Time drejer nøglen om og begærer sig konkurs. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse tirsdag.

Konkursbegæringen bliver ifølge Jet Time indleveret tirsdag, og selskabet er derfor ikke blevet erklæret konkurs endnu. Jet Times ledelse forventer, at det sker inden for 24 timer.

I pressemeddelelsen henviser Jet Time til, at det er restriktionerne på rejser og luftfarten, der har knækket selskabet.

Har registreret nyt selskab

Jet Time havde omkring 400 ansatte, men valgte for nogle uger siden at fyre 313 i et forsøg på at redde selskabet, hvilket altså ikke lykkedes.

I tirsdagens meddelelse står der, at ejeren af Jet Time - Lars Thuesen - i juni har registreret et andet selskab under navnet Jettime.

Selskabet har også fået godkendt sin ansøgning om luftfartsvirksomhed.

I en anden separat pressemeddelelse kan Lars Thuesen fortælle, at dele af aktiverne fra det gamle Jet Time videreføres i det nye selskab.

Det drejer sig blandt andet om en række medarbejdere, fem fly samt start- og landingstilladelser.

Kreditorer må se langt efter penge

Ifølge Lars Thuesen har det gamle Jet Time ikke været muligt at drive videre med 11 fly og 400 ansatte.

- Det er simpelthen umuligt i de her coronatider, hvor der ingen indtægter er.

- Derfor må det gamle selskabs ejere, långivere og kreditorer desværre se, at de penge, de har i klemme, er tabt, siger Lars Thuesen.

Han forklarer, at en stor del af de tabte penge er penge, han selv mister.

- Vi tror dog stadig på dansk luftfart, og at det er muligt at drive et mindre og mere fleksibelt selskab. Og det har gjort, at vi har startet et nyt selskab, der ikke har de samme forpligtelser som det gamle selskab.

- Det kan forhåbentlig over de kommende måneder og år opbygge en god og rentabel forretning og blive en god arbejdsplads for de mange medarbejdere, vi har måttet sige farvel til, siger Lars Thuesen.

Lejede fly ud

I sit seneste regnskab, der dækkede de 12 måneder til om med august sidste år, kunne Jet Time fremvise et lille overskud og en omsætning, der var steget pænt til 1,4 milliarder kroner.

Det var godt hjulpet af, at Boeing 737 Max-flyene verden over skulle bliver stående på jorden efter flere uheld. Det gjorde det til at en god forretning at have andre flytyper, der kunne lejes ud.

Den positive udvikling kom dog efter en periode med krise i selskabet, der havde ført til store underskud.

Og Jet Time havde da også i regnskabet en negativ egenkapital på 270 millioner kroner. Det var bedre end året før, men hjulpet betydeligt af, at der var taget gæld ud af selskabet og til dets moderselskab.

Fakta om Jet Time

* Jet Time blev etableret i 2006 og er ejet af erhvervsmanden Lars Thuesen.

* Selskabet har igennem årene ydet transportløsninger for charterarrangører og flyselskaber samt private og offentlige virksomheder.

* Jet Time har serviceret kunder som blandt andre TUI, Apollo, Bravo Tours, Spies, Tjæreborg, Ving, SAS og Norwegian.

* Jet Time havde indtil for nylig lidt over 400 ansatte, men valgte i juni at fyre størstedelen i et forsøg på at redde selskabet. Jet Time ejer 11 passagerfly.

* Igennem årene har Jet Time over flere gange været i økonomiske problemer.

* Eksempelvis var selskabet ude i en stor krise i 2013-16, hvor selskabet havde et samlet underskud på næsten 500 millioner kroner.

* Ved udgangen af august sidste år havde Jet Time en negativ egenkapital på 270,1 millioner kroner.

Kilder: Jet Time og cvr.dk.