Business

Danske Bank tjener milliarder - men skal fyre et "markant antal medarbejdere"

Danske Bank vil i år og næste år fyre et "markant antal medarbejdere"

Til trods for, at coronakrisen har hængt tungt over Danmark i andet kvartal af 2020, har Danske Bank tjent milliarder af kroner i perioden.

Konkret lander bankens overskud for kvartalet på 2,3 milliarder kroner efter nedskrivninger og skat. Dermed klarer banken sig bedre end forventet. Det skal ses i lyset af et første kvartal, hvor Danske Bank endte med at tabe knap 1,3 milliarder kroner.

Omvendt er bundresultatet dog væsentligt lavere end samme periode sidste år.

I forbindelse med regnskabet, der netop er blevet offentliggjort, fortæller Danske Banks topchef, Chris Vogelzang, at en fyringsrunde vil ramme medarbejderstaben:

- For at sikre de nødvendige fremskridt vil vi igangsætte yderligere omkostningstiltag, hvilket desværre også vil betyde, at vi må sige farvel til flere medarbejdere, udtaler Chris Vogelzang.

I et interview med TV 2 oplyser Vogelzang at det er usikkert hvornår og hvor mange, der skal fyres. Nogle af fyringerne vil dog finde sted allerede i år, fortæller Vogelzang.

- Nogle af fyringerne bliver i år, nogle af fyringerne vil blive næste år. Men desværre vil der blive tale om et markant antal medarbejdere, siger Chris Vogelzang til TV 2.

Samlet set har Danske Bank cirka 22.000 medarbejdere.

Nedskrevet for milliarder

En af de ting, der tynger i Danske Banks regnskab er nedskrivninger på udlån for 5,3 milliarder kroner. Det er markant mere end de 0,5 milliarder kroner, der blev nedskrevet for i samme periode sidste år.

Nedskrivninger er penge, som banker ikke længere regner med at få tilbage.

På den positive side har langt den største del af nedskrivningerne fundet sted i første kvartal, mens andet kvartal har været knapt så kritisk. Ud af de 5,3 milliarder kroner er cirka én milliard kroner blevet nedskrevet i andet kvartal.

Ifølge Danske Banks regnskab er beløbet på 5,3 milliarder kroner baseret på "rettidige estimater" som følge af coronakrisen.

Tidligere fredag har Nordea meddelt, at de også har nedskrevet for 5,2 milliarder kroner i andet kvartal af 2020. Modsat Danske Bank havde Nordea kun nedskrevet for cirka 1,1 milliarder kroner i første kvartal.