Business

Stor skandinavnsk hotelkoncern konkurs - danske hoteller ikke berørt

Koncernen driver hotellerne First Hotels, Moxy og Courtyard by Marriott.

Hotelkoncernen Maribel, der driver 50 hoteller i blandt andet Norge, Sverige og Danmark, er gået konkurs.

Det skriver Finans på baggrund af en artikel i Dagens Næringsliv.

Kæden har ifølge medierne kæmpet længe med økonomien, og siden har coronakrisen gjort tallene på bundlinjen endnu mere røde:

- Vi har siden efteråret sidste år arbejdet hårdt på at få en langsigtet finansiering med vores tre hovedkreditorer, Vastint, Host og Marriott. Desværre nåede vi ikke i mål med dette, før coronakrisen ramte, siger Maribel-chef Pål Mørch til Dagens Næringsliv.

Maribel går konkurs, fordi de nu har en gæld på mere end én milliard danske kroner.

Kommunikationsdirektør: - Ingen indflydelse for gæster

Koncernen driver hotellerne First Hotels, Moxy og Courtyard by Marriott.

Maribel i sin nuværende form blev skabt i 2018, da First Hotels fusionerede med Belvar. I Danmark har koncernen hoteller i København, Odense og Aalborg, men de er ikke berørt af konkursen.

- Konkursen vedrører ikke de danske hoteller. Den vedrører kun de norske hoteller, siger Kenneth Pedersen, der er hoteldirektør for First Hotel Kong Frederik i København, til TV 2.

Til norske E24 oplyser kommunikationsdirektør i Maribel, Erlend Ellingsen, at målet er, at de norske hoteller skal køre videre, og at det ikke vil påvirke gæsterne.

I et skriftlig svar til TV 2 siger Erlend Ellingsen, at han ikke regner med, at konkursen vil påvirke den danske del af virksomheden.

- Det er koncernselskabet Maribel og hotelvirksomheden i Norge, der annoncerede konkursen i går. Det betyder, at vores danske forretning i en lille grad vil blive påvirket af konkursen, og vi fortsætter derfor med "business as usual".