Coronavirus

Det er gyseragtige tal, siger Ole Krohn om Københavns Lufthavn

Selv om et fald i antallet af passagerer var forventet, kalder TV 2 Business' kommentator det for "en dyb krise".

I juni er 151.085 passagerer rejst igennem Københavns Lufthavns terminaler.

Det er et fald på 94,9 procent i forhold til samme måned sidste år. Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Og det er "gyseragtige" tal, mener Ole Krohn, der er kommentator på TV 2 Business.

- Det er meget, meget dramatisk, siger han.

- Det viser, at dette tilbageslag for luftfarten er langt og permanent, og at det allerede nu har alvorlige følger.

Danmarks mister op mod 1,5 millioner turister

Samlet for denne sommer forventer Københavns Lufthavn et fald i antallet af rejsende på omkring 85 procent sammenliget med sommeren sidste år.

Det betyder ifølge lufthavnen, at Danmark vil miste op mod 1,5 millioner udenlandske turister og forretningsfolk i sommermånederne.

- Med så stort et fald i antallet af passagerer taler vi om et milliardtab, når det gælder turismen i Storkøbenhavn, siger Ole Krohn.

- Det er noget, der rammer lufthavnen, flyselskaber samt hoteller og restauranter i København, der kan forvente langt færre gæster.

I gennemsnit har lufthavnen i juni dagligt talt 4870 passagerer. Det er en klar forbedring i forhold til lavpunktet 9. april, hvor der blot var 427 rejsende.

Men trods forbedringen er der stadig et stykke op til de 83.000, der normalt rejser igennem lufthavnen i løbet af en junidag.

- Det kommer til at vare flere år

Selv om et fald i antallet af passagerer var forventet, kalder Ole Krohn det for "en dyb krise".

Der er dog lyspunkter i tallene. Siden maj er antallet af passagerer steget fra godt 40.000 passagerer til nu 150.000 passagerer. Men med et fald på 95 procent er selv den stigning langtfra nok til at rette op på tabet af rejsende.

- Det her kommer til at vare lang tid ind i 2021, siger Ole Krohn.

Det samme er prognosen fra andre lufthavne i Europa ifølge TV 2 Business' kommentator. De forventer endda, at selv ved udgangen af 2021 vil tallene stadig vise et fald i antallet af passagerer sammenlignet med tidligere år.

- Det kommer til at vare et par år, før man er tilbage på det gamle niveau fra før coronakrisen, siger han.