Business

Segway stopper produktion af køretøjer

Segways har været involveret i flere ulykker. Tidligere direktør for firmaet bag køretøjet døde selv i en ulykke med sin Segway.

Virksomheden bag det tohjulede køretøj Segway stopper produktionen af køretøjet fra 15. juli.

Det oplyser de i en udtalelse ifølge The Guardian.

- Vores årtier lange historie taget i betragtning erkender vi, at beslutningen måske kommer som en skuffelse for vores stærke og loyale Segway-brugere, der ser Segway som en af de mere innovative skabninger indenfor det tidlige 21. århundrede, skriver direktør for Segway Judy Cai i udtalelsen ifølge mediet The Verge.

Køretøjet er kendt for at fragte turister rundt i storbyer verden over - blandt andet i København.

Forbudt i flere byer

Men Segway er ifølge The Guardian lige så kendt for at forårsage ulykker, og i 2010 døde den britiske investor Jim Heselden i en ulykke med køretøjet, et år efter han havde købt firmaet.

Den rullende platform kan godt være udfordrende at køre på, fordi den kræver, at kroppen læner sig forover, bagover eller til siden, før den bevæger sig.

Der skal således heller ikke så meget til, før køretøjet tipper. Af samme grund blev det forbudt i nogle byer, da det var for nemt for brugerne at miste kontrollen over køretøjet.

Skal fyre 21

På trods af ulykker udtaler direktør for Segway Judy Cai i meddelelsen, at Segway er blevet kendt for at være et "effektivt personligt transportmiddel".

Ikke desto mindre udgjorde salget af Segways mindre end 1,5 procent af virksomhedens omsætning sidste år. Udover Segways producerer virksomheden Segway Inc. andre elektroniske køretøjer, eksempelvis elektriske løbehjul.

Som en konsekvens af at produktionen slutter, oplyser firmaet, at de vil fyre 21 medarbejdere.