Business

Kæmpe kæde åbner femstjernet hotel i København

Hotellet ventes at stå færdigt i efteråret 2021 og vil indeholde værelser, konferencesale og restauranter.

Den store internationale hotelkæde NH Hotel Group satser stort i København og kommer til at drive et femstjernet hotel på en af de mest eksklusive adresser i hovedstaden.

Hotellet skal ligge på den gamle Ørkenfort-grund ved Knippelsbro, som tidligere husede Nordea, og som i 1970'erne var hovedkvarter for B og W.

Det var oprindeligt meningen, at grunden skulle huse et Hilton-hotel, men nu bliver det i stedet den spanske hotelkæmpe, der især er kendt for at drive hoteller i Europa og Latinamerika - herunder Casino de Madrid - som løber med kontrakten.

Kæden driver i alt 361 hoteller i 29 lande og gør nu også sit indtog i Danmark.

Tror på turisme i København

Hotellet satser på 150.000 gæster om året og ventes at give en omsætning til turismeindustrien i hovedstaden på 300 millioner kroner om året. Der bliver knap 400 værelser på hotellet.

Både ATP Ejendomme, som står bag opførelsen af hotellet, og NH Hotel Group tror på hotelbranchen, efter coronakrisen er overstået. Det fortæller Martin Vang Hansen, administrerende direktør i ATP Ejendomme til TV 2 tirsdag morgen.

- Vi tror meget på placeringen centralt i København. Der er et kvarter til lufthavnen, så turister og forretningsfolk kan komme hertil - et kvarter til centrum, hvor der er cafeer og restaurationer, som gæsterne også kan benytte sig af. Så vi tror, at lige netop her kan der komme mange gæster, siger han.

Han understreger, at hotellet også er for københavnere, som kan benytte sig af hotellets restauranter.

Skulle have været et Hilton hotel

For få måneder siden så byggeriet dog ud til at blive et Hilton-hotel.

- Det skulle ikke være, siger Martin Vang Hansen og uddyber, at ATP Ejendomme havde lange forhandlinger med BC Hospitality Group, som står bag Hilton Hotels. I sidste ende lykkedes det dog ikke at nå til enighed om en aftale.

ATP Ejendomme tror på, at bumpene efter coronakrisen er rystet væk om et halvt års tid.

- Vi tror, at hotelbranchen på den anden side af det her er profitabel både for os og vores medlemmer, lyder det fra Martin Vang Hansen.

En stor del af betonkonstruktionen fra det oprindelige Ørkenfort-grund, som blev bygget for godt 60 år siden, er bevaret.

Hotellet ventes at stå færdigt i efteråret 2021 og vil indeholde værelser, konferencesale og restauranter.