Netto laver aftale med Too Good To Go

Selvom 700.000 tons mad smides ud årligt, vil langt de fleste danskere gerne gøre mere for at mindske madspild, viser undersøgelse.

Har man intet imod at købe mad, der nærmer sig sidste udløbsdato, er der snart penge at spare.

Tirsdag lancerer Danmarks største discountkæde, Netto, nemlig et samarbejde med madspildsvirksomheden Too Good To Go, så man hver dag kan afhente poser med fødevarer, der ellers ville blive smidt ud.

Supermarkedskæden har allerede testet konceptet i nogle få butikker på Østerbro i København, men fra tirsdag udvides det til alle kædens 519 butikker. Det fortæller administrerende direktør i Netto Michael Løve:

- Igennem hele testperioden har kunderne haft en stor interesse for samarbejdet og tydeligt vist, at det her var en løsning, hvor vi sammen kan arbejde på at løse et fælles problem.

Mindre end fem poser per butik

Poserne vil være inddelt i kategorier med frugt og grønt-poser, kød, køl- og mejeri-poser samt poser med spotvarer inden for fødevarekategorien. Derudover vil det i Netto-butikker med frisk brød også være muligt at købe en pose med bagværk.

Posernes indhold ville normalt have kostet cirka 100 kroner at lægge på kassebåndet, men de overskydende fødevarer kan købes for 29 kroner per pose.

Har man tænkt sig at svinge køkkenkniven over en pose billige råvarer, kan det dog være en god ide at have en plan b.

Poserne skal nemlig bestilles gennem Too Good To Go’s app af samme navn, og ifølge Netto vil der dagligt kun være cirka 4,5 poser i gennemsnit per butik.

Fem millioner måltider allerede reddet

Og noget tyder på, at nettoposerne godt kan blive populære.

Selvom en rapport fra Miljøministeriet viser, at 700.000 tons spiselig mad i 2015 blev smidt ud i Danmark, vil 88 procent af danskerne ifølge en rapport, som Epinion har lavet for Too Good To Go, nemlig gerne gøre mere for at bekæmpe madspild.

Samtidig er Netto langt fra den første supermarkedskæde til at slå pjalterne sammen med Too Good To Go.

Siden virksomheden i 2016 lancerede sin app til salg af overskudsmad, er den blevet downloadet af knap to millioner danskere. Og ifølge Too Good To Go er mad svarende til mere end 5 millioner måltider blevet afhentet i blandt andet Irma og Kvickly.

Og det tager administrerende direktør i madspildsvirksomheden Mette Lykke som et tegn på, at danskerne ikke bare har det hele i munden:

- Motivationen er der, og den er bestemt ikke blevet mindre under krisen. Vi glæder os derfor meget til at give endnu flere danskere mulighed for at tage del i kampen mod madspild, siger hun.