Business

Dansk detailgigant køber 301 butikker i Polen

Salling Group køber butikkerne for halvanden milliard kroner - og vil bruge lige så mange penge på at omdanne dem til Netto-butikker.

Den danske detailgigant Salling Group tager den store pengepung frem og køber op i Polen.

I alt køber gruppen 301 butikker i landet. Handlen har en værdi af 1,5 milliarder kroner. Det oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

Butikkerne skal omdannes til Netto-butikker, og med handelen fordobler Netto sin tilstedeværelse i Polen og bliver med et slag en af de helt store spillere på det polske marked. Handlen skal dog godkendes af de polske konkurrencemyndigheder. Salling Group forventer, at det sker inden årets udgang.

Vil bruge yderligere milliardbeløb

Polen har i de senere år oplevet stor økonomisk fremgang, og Netto er allerede en del af bevidstheden hos millioner af polakker, idet Netto har været i landet i 25 år.

Sælger er britiske Tesco, og Netto overtager som en del af handelen samtlige 7000 medarbejdere.

- Med overtagelsen af Tesco Polen fordobler vi vores forretning i Polen, og vi bliver en betydelig aktør på et af Europas største markeder, udtaler Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, i pressemeddelelsen.

Netto offentliggør i forbindelse med milliardhandlen en ambitiøs investeringsplan, der skal løfte butikkerne op til den mest moderne standard.

Investeringsplanen vil være lige så stor som købsprisen, cirka halvanden milliard danske kroner.

Salling Groups administrerende direktør, Per Bank, har allerede et betydeligt kendskab til den britiske supermarkedskæmpe Tesco, idet han tidligere har været landechef i Ungarn og bestredet forskellige topposter i Tescos hovedkontor.